Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ 1912-13

ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ 1912-13

ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ 1912-13

Κωδικός Λαβυρίνθου: 54724Κωδικός-ISBN: 978960943125Συγγραφέας: Hutchison S. ThomasΕκδοτικός οίκος: EUROBOOKSΛέξεις κλειδιά: ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50 ΕΩΣ 80%
Tιμή Καταλόγου: 19.89€Έκπτωση: 17%Αρχική τιμή: 17.00€Έκπτωση: 65% Τελική Τιμή:6.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Τα απομνημονεύματα ενός Φιλέλληνα εθελοντή από την πολιορκία του Μπιζανίου, και την Ελλάδα των Βαλκανικών Πολέμων

Φθινόπωρο 1912. Ο Βαλκανικός Πόλεμος, που ξέσπασε στις 5 Οκτωβρίου 1912, βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Ελληνικό έθνος βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση και πολλοί Έλληνες ομογενείς από όλο τον κόσμο αφήνουν τις εργασίες τους και σπεύδουν να επιστρέψουν στην πατρίδα για να λάβουν μέρος στην μεγάλη εξόρμηση

 

 Στο λιμάνι του Μανχάταν βρίσκεται ο Ταξίαρχος της Εθνοφρουράς του Τενεσσύ Τόμας Χάτσισον, βετεράνος του Ισπανο-Αμερικανικού πολέμου και δραστήριο στέλεχος του κόμματος του Θεοδώρου Ρούσβελτ.

 

 Ο παλμός και ο ενθουσιασμός των Ελλήνων που συνωστίζονται στην προκυμαία για να επιβιβασθούν στα πλοία που θα τους μεταφέρουν στην πατρίδα τον συμπαρασύρει και αποφασίζει να ανεβεί και αυτός.

 

 Καταφθάνει στην Πάτρα όπου γνωρίζεται με επιφανείς και απλούς Έλληνες της εποχής. Από εκεί μεταφέρεται στην Αθήνα όπου συναντάει τον Ελευθέριο Βενιζέλο και κατατάσσεται στην θρυλική Λεγεώνα των Γαριβαλδινών. Μαζί με άλλους Έλληνες της Αμερικής και Ευρωπαίους εθελοντές αναχωρούν για το μέτωπο της Ηπείρου, Αθήνα &ndash Πάτρα - Πρέβεζα και από εκεί στο Φουάτ Μπέη όπου ξεκινάει η πολιορκία του Μπιζανίου. Ο Χάτσισον θα τραυματιστεί  στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν τραυματία Έλληνα κατά την προσπάθεια καταλήψεως του φρουρίου.

 

 Επιστρέφοντας στην Αμερική ο Χάτσισον θα τιμηθεί από τους Έλληνες ομογενείς και θα καταγράψει όσα είδε και έζησε τους μήνες της παραμονής του στο Βασίλειο της Ελλάδας. Παρατηρητικός και ακριβής, με ζωντανή και απλή γλώσσα περιγράφει τα μέρη από όπου πέρασε και την γνωριμία του με τους Έλληνες στρατιώτες και τους απλούς πολίτες.  

 

 Το βιβλίο του που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελληνική γλώσσα αποτελεί ένα ανεκτίμητο ντοκουμέντο και μια πρωτογενή πηγή για τους πολέμους του 1912-13.

 

 Το έργο εκδόθηκε το 1913 στην Αμερική.

 

 

 

 

Σελίδες 232

 

 

 

 

Πολλές ασπρόμαυρες φωτογραφίες

 

 

 

 

Isbn: 978-960-9431-25-5

 

 

Υπάρχουσες Κριτικές: 1