Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ - Ο ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1940-41

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ - Ο ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1940-41

Κωδικός Λαβυρίνθου: 47618Κωδικός-ISBN: 978961000000Έτος έκδοσης: 2010Συγγραφέας: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΕκδοτικός οίκος: EUROBOOKSΛέξεις κλειδιά: ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50 ΕΩΣ 80%
Tιμή Καταλόγου: 51.48€Έκπτωση: 17%Αρχική τιμή: 44.00€Έκπτωση: 66% Τελική Τιμή:15.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
   Περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίσθηκε η εθνεγερσία του 1821, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έλεγε: «δεν εσυλλογισθήκαμε, ουτε πόσοι ήμεθα, ούτε πώς δέν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις&hellip». Και οι Έλληνες μένοντας πιστοί στην παρακαταθήκη του,με τον ίδιο τρόπο αποφάσισαν την στάση τους τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Δεν αναλογίστηκαν το πλήθος των εχθρικών λογχών, τα  άρματα μάχης, τα πυροβόλα, τά πλοία,τα υποβρύχια
και τα αναρίθμητα λοιπά πολεμικά μέσα που διέθεταν οι Ιταλοί. Βροντοφώναξαν μόνο ένα  περήφανο «ΟΧΙ».

Εμπρός στο ιταμό Ιταλικό τελεσίγραφο δέν είχαν άλλη επιλογή παρά να μείνουν, για μία ακόμη φορά στην ιστορία τους, πιστοί σε εκείνα τα ιδανικά που έναν περίπου αιώνα νωρίτερα τους είχαν αξιώσει να πετύχουν την απελευθέρωση της υπόδουλης  Ελλάδας. Μέ εκείνο,τό ίδιο «κρασί του &rsquo21» μέθυσαν οι ημίθεοι Έλληνες Στρατιώτες, πού αγωνιζόμενοι στα βορειοηπειρωτικά βουνά έπεισαν ολόκληρο τον Κόσμο ότι δεν πολεμουν οι Έλληνες σαν ήρωες, αλλά «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Εκτός από το αναλυτικό κείμενο, στο πολυτελές αυτό φωτογραφικό λεύκωμα ο αναγνώστης θά βρει πάνω από 400 φωτογραφίες εποχής οι περισσότερες από αυτές αδημοσίευτες, 24 σημερινές φωτογραφίες από τα διάφορα πεδία των μαχών σέ  Ελλάδα καί Β. Ήπειρο, δεκάδες έγχρωμες φωτογραφίες με συλλεκτικά αντικείμενα, στολές και οπλισμό καθώς και πολλούς στρατιωτικούς χάρτες, αφίσες και γελοιογραφίες εποχής.

Σελ.240 Όλες έγχρωμες,μεγάλο σχήμα,πολυτελής έκδοση.