Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Χριστιανός Χάνσεν

Χριστιανός Χάνσεν

Χριστιανός Χάνσεν

Κωδικός Λαβυρίνθου: 115241Κωδικός-ISBN: 978-960-7213-55-6Έτος έκδοσης: 1993Συγγραφέας: Παπανικολάου - Κρίστενσεν, ΑριστέαΕκδοτικός οίκος: ΩΚΕΑΝΙΔΑΛέξεις κλειδιά: Ελλάδα, Αρχιτεκτονική Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 175 Θέματα: Ελλάδα, Αρχιτεκτονική Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Τελική Τιμή:25.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Ο Δανός αρχιτέκτων Χριστιανός Χάνσεν έφθασε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1833 με υποτροφία της πατρίδας του και με σκοπό τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Τον επόμενο χρόνο διορίστηκε στην τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι παράλληλα με τη μελέτη των αρχαίων μνημείων, εργάστηκε για την κάλυψη του σχεδιασμού νέων πόλεων, της ανέγερσης δημοσίων κτιρίων, της μετατροπής άλλων παλαιών, της εκπαίδευσης των τεχνικών. (. . .) Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει επιστολές του Χριστιανού Χάνσεν από την Ελλάδα, που συμπληρώνονται από τη συγγραφέα με εκτεταμένα σχόλια για την αρχιτεκτονική, την αρχαιολογία και τη δομή της ελληνικής κοινωνίας κατά την οθωνική περίοδο (1833-1862). Το κείμενο συνοδεύουν περισσότερα από 200 σχέδια του Χριστιανού Χάνσεν με θέματα από τον ελληνικό χώρο.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]