Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Άπαντα

Άπαντα

Άπαντα

Κωδικός Λαβυρίνθου: 105746Κωδικός-ISBN: 978-960-208-824-1Έτος έκδοσης: 2012Συγγραφέας: Καρυωτάκης, Κώστας Γ., 1896-1928Εκδοτικός οίκος: Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.Λέξεις κλειδιά: Ποίηση, Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 455 Θέματα: Ποίηση, Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 19.08€Έκπτωση:25%Τελική Τιμή:14.30€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Ο Κώστας Καρυωτάκης είναι ένας από τους σημαντικούς ποιητές μας. Ανήκει στη μεταρομαντική εποχή και είναι ένας από τους τελευταίους ποιητές που εκφράστηκαν αποκλειστικά με έμμετρο λόγο. Στάθηκε συχνά απέναντι στο κατεστημένο, χλεύασε με λεπτό χιούμορ την καθημερινότητα, μετέφερε την υπαρξιακή αγωνία του μέχρι τέλους. Είναι αυθεντικός και παραμένει επίκαιρος.
Στην παρούσα έκδοση συγκεντρώνεται όλο το συγγραφικό, ποιητικό και πεζογραφικό του έργο. Δηλαδή περιέχονται οι τρεις ποιητικές του συλλογές (Ο Πόνος του Ανθρώπου και των Πραμάτων, Νηπενθή, Ελεγεία και Σάτιρες), τα υπόλοιπα ποιήματά του που είτε βρέθηκαν σε σημειώσεις του ποιητή είτε εκδόθηκαν μεμονωμένα σε λογοτεχνικά περιοδικά της εποχής του και τα πεζογραφήματά του. Ακόμα περιλαμβάνεται η αλληλογραφία του με συγγενείς, με φίλους του, καθώς και με τους δύο έρωτες της ζωής του, την Άννα Σκορδύλη, έρωτα των νεανικών του χρόνων, και τη Μαρία Πολυδούρη.
Τα Άπαντα δίνουν στον αναγνώστη τη δυνατότητα να προσεγγίσει συνολικά το έργο ενός από τους κυριότερους εκφραστές του λεγόμενου μεταρομαντικού πνεύματος, που βρίσκει το γράψιμο ως μόνη διέξοδο για τη ρουτίνα της καθημερινότητας, τη γραφειοκρατία του δημόσιου τομέα, τον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας, τη συμβατική ζωή που προσπαθεί αβυσσαλέα να υποτάξει, να ρουφήξει και εν τέλει να συνθλίψει τον άνθρωπο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]