Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο πυρετός της τουλίπας

Ο πυρετός της τουλίπας

Ο πυρετός της τουλίπας

Κωδικός: 978-960-620-441-8Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Moggach, DeborahΕκδοτικός οίκος: BELL / ΧΑΡΛΕΝΙΚ ΕΛΛΑΣΛέξεις κλειδιά: Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 305 Τίτλος πρωτότυπου: Tulip fever Θέματα: Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 10.60€Έκπτωση:35%Τελική Τιμή:6.90€

Άμστερνταμ, 1630: Η πιο πλούσια, ίσως, πόλη στον κόσμο καθρεφτίζεται αυτάρεσκα στα νερά των καναλιών της. Οι εύποροι, εκλεπτυσμένοι κάτοικοί της χτίζουν αρχοντικά, συλλέγουν έργα τέχνης, πληρώνουν όσο όσο τους ξακουστούς ζωγράφους τους για έναν πίνακα... Η όμορφη Σοφία και ο πλούσιος, ηλικιωμένος Κόρνελις ποζάρουν στον νεαρό ζωγράφο Γιαν βαν Λόος για το πορτραίτο τους: ένα γαλήνιο, ευσεβές ζευγάρι, περιτριγυρισμένο από τα πλούτη του. Μια αιώνια εικόνα ευτυχίας. Αλλά πριν καν ξεκινήσει, ο Γιαν έχει κιόλας αγαπήσει το μοντέλο του. Τώρα, με κάθε πινελιά, είναι σαν να την αποσπά από τον γέρο σύζυγό της, που λίγο λίγο θαμπώνει δίπλα της. Δεν απομένει πια παρά μόνο η Σοφία, φλογισμένη απ` τη ματιά του, έτοιμη να του παραδοθεί... Ένας παράφορος έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους, την ίδια στιγμή που ολόκληρο το Άμστερνταμ κυριεύεται από το πάθος για τις τουλίπες: μια σπάνια ποικιλία, κοστίζει μια περιουσία, άνθρωποι πλουτίζουν ή καταστρέφονται σε μια νύχτα για ένα λουλούδι. Μέσα σ` αυτόν τον τρελό χορό ομορφιάς, απληστίας, πόθου και απάτης, ο Γιαν και η Σοφία θα τα παίξουν όλα για όλα, στο όνομα της αγάπης... Μια υπέροχα ειπωμένη ιστορία για την ομορφιά, τον έρωτα και την τέχνη, που σαγηνεύει σαν ένας πίνακας του Βερμέερ, αιχμαλωτίζοντας για πάντα τους αναγνώστες της.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]