Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Φίλοι σε ελαφρήν απόκλισηΚωδικός: 978-960-9527-67-5Έτος έκδοσης: 2013Συγγραφέας: Forster, E. M., 1879-1970 & Καβάφης, Κωνσταντίνος Π., 1863-1933Εκδοτικός οίκος: ΊκαροςΕλλάδα, Βιογραφία: λογοτεχνική, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Φίλοι σε ελαφρήν απόκλιση
Tιμή Καταλόγου:15.92
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:5.60€

Ο Άγγλος μυθιστοριογράφος E.M. Forster και ο Αλεξανδρινός ποιητής Κ.Π. Καβάφης γνωρίστηκαν στην Αλεξάνδρεια, την εποχή που ο Forster εργαζόταν για τον Ερυθρό Σταυρό κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αλληλογραφία που ακολούθησε μεταξύ τους μαρτυρά μια σύνθετη σχέση και αποδεικνύει με συναρπαστικό τρόπο την αδιάπτωτη αποφασιστικότητα του Forster να προωθήσει τον Καβάφη εκδίδοντας το έργο του στα αγγλικά. Οι επιστολές τους συνθέτουν παράλληλα ένα χρονικό της υπολογισμένης άρνησης του Καβάφη να συμπλεύσει πλήρως με τα σχέδια του Forster.

Η ιστορία που μας αφηγείται η αλληλογραφία περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, καθώς στο πρώιμο εγχείρημα του Forster να μεταφραστεί ο Καβάφης συμμετείχαν ο Arnold Toynbee, o T.S. Eliot, ο T.E. Lawrence και ο Leonard Woolf. Ο Forster τελικά πέτυχε να γνωρίσει τον Καβάφη στον αγγλόφωνο κόσμο θέτοντας γερά θεμέλια για την σημερινή παγκόσμια λογοτεχνική φήμη του ποιητή.

Η έκδοση περιλαμβάνει το σύνολο της σωζόμενης αλληλογραφίας Καβάφη-Forster, συσχετιζόμενες επιστολές και αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 180
Τίτλος πρωτότυπου: The Forster - Cavafy Letters
Θέματα: Ελλάδα, Βιογραφία: λογοτεχνική, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα