Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η Μάστιγα του Ναζισμού Τα εγκλήματα πολέμου του Γ΄ Ράιχ - 1939-1945

Η Μάστιγα του Ναζισμού Τα εγκλήματα πολέμου του Γ΄ Ράιχ - 1939-1945

Η Μάστιγα του Ναζισμού Τα εγκλήματα πολέμου του Γ΄ Ράιχ - 1939-1945

Κωδικός Λαβυρίνθου: 24514Έτος έκδοσης: 2007Λέξεις κλειδιά: ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Tιμή Καταλόγου: 20.00€Έκπτωση:35%Τελική Τιμή:13.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Ο Βρετανός συγγραφέας με ακρίβεια και μεθοδικότητα παρουσιάζει τις ενέργειες εκείνες των μηχανισμών του αστυνομικού και στρατοκρατικού ναζιστικού καθεστώτος, οι οποίες μετέτρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου σε μια πραγματική κόλαση που για πολλές γενιές πλήγωσε και χάραξε ανεξίτηλα τη ζωή των ευρωπαϊκών λαών. Αιτιολογεί και εξηγεί τους τρόπους τιμωρίας των υπεύθυνων αυτών των εγκλημάτων και θέτει μια σειρά από ηθικά και ανθρωπιστικά ζητήματα που συνοδεύουν τις ανθρώπινες υπάρξεις και στον παρόντα 21ο αιώνα.

Το έργο είναι αυξημένου ενδιαφέροντος και για το ελληνικό κοινό, καθώς εξετάζει διεξοδικά και την περίπτωση των ναζιστικών εγκλημάτων στα διεθνή θαλάσσια ύδατα, στηριγμένο κυρίως στην υπόθεση του ελληνικού εμπορικού πλοίου

«Πηλεύς»: Τη μοναδική περίπτωση που Γερμανοί αξιωματικοί των υποβρυχίων καταδικάστηκαν σε θάνατο από στρατοδικείο και εκτελέστηκαν για το έγκλημα της θανάτωσης με πολυβολισμούς των ναυαγών του πληρώματος ενός πλοίου που είχαν ήδη τορπιλίσει και βυθίσει. Σελίδες 352.