Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας πριν έρθετε στο κατάστημα για να δείτε κάποιο τίτλο από τα παλαιά βιβλία παρακαλείσθε να κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελίας σας με παραλαβή από το κατάστημα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελία σας καλέστε μας στο 211-4111212.

Η ευφυής ενδελέχεια της ζωής των φυτών ή η νοημοσύνη των φυτών

Η ευφυής ενδελέχεια της ζωής των φυτών ή η νοημοσύνη των φυτών

Η ευφυής ενδελέχεια της ζωής των φυτών ή η νοημοσύνη των φυτών

Κωδικός Λαβυρίνθου: 200494Κωδικός-ISBN: 9786185252540Έτος έκδοσης: 2023Συγγραφέας: Πανούσης, ΚώσταςΕκδοτικός οίκος: ΈμβρυοΛέξεις κλειδιά: Επιστήμες της Γης και της ατμόσφαιρας Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 382 Ύψος: 29 Πλάτος: 21 Θέματα: Επιστήμες της Γης και της ατμόσφαιρας Γλώσσες: Ελληνική, Νέα Κοινό: Φοιτητές, Επαγγελματική και Ακαδημαική
Tιμή Καταλόγου: 50.00€Έκπτωση:10%Τελική Τιμή:45.00€
Διαθέσιμο για αποστολή (Παράδοση 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες) ή παραλαβή από το κατάστημα μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας
Ακραιόφιλοι οργανισμοί ακμάζουν σε αυτές τις φυσικές, ή γεωχημικά ακραίες συνθήκες, που είναι επιβλαβείς για το μεγαλύτερο τμήμα της ζωής αυτού του πλανήτη, ο οποίος μας φιλοξενεί. Η μικροβιακή ζωή έχει μεγάλη ευελιξία και αντοχή, για να επιβιώσει σε ακραία περιβάλλοντα.
Όλα τα όντα που έχουν ζήσει ποτέ σε αυτήν τη Γη, έχουν καταγωγή από κάποια αρχέγονη μορφή ζωής, η οποία αναπτύχθηκε σε αυτά τα ακραία περιβάλλοντα. Όταν η ζωή ανέπνευσε σε αρχέγονους μονοκύτταρους πληθυσμούς, υπό γεωχημικά ακραίες συνθήκες, εξελίχθηκαν οι πολυκύτταροι ευκαρυώτες, μέσα σε αυτούς τα φυτά και τα ζώα.
Τα ευκάρυα κατάγονται από ένα πανγενωμικό ετερογενή πληθυσμό, σε ευκαρυώτες, πριν περίπου 1500 εκ. χρόνια.
Όλοι οι οργανισμοί που ζουν τώρα στη Γη, έχουν κοινή καταγωγή από αρχέγονους πληθυσμούς οργανισμών, το τελευταίο καθολικό κοινό πρόγονο πριν περίπου πάνω από 3,5 δις χρόνια.