Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας πριν έρθετε στο κατάστημα για να δείτε κάποιο τίτλο από τα παλαιά βιβλία παρακαλείσθε να κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελίας σας με παραλαβή από το κατάστημα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελία σας καλέστε μας στο 211-4111212.

Η μετάβαση από την νεολιθική στην εποχή του χαλκού στην Ανατολική ΜακεδονίαΗ κεραμική διαφοροποίηση

Η μετάβαση από την νεολιθική στην εποχή του χαλκού στην Ανατολική Μακεδονία

Η μετάβαση από την νεολιθική στην εποχή του χαλκού στην Ανατολική ΜακεδονίαΗ κεραμική διαφοροποίηση

Κωδικός Λαβυρίνθου: 188801Κωδικός-ISBN: 9789602142226Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Παπαδόπουλος, ΣτρατήςΕκδοτικός οίκος: Υπουργείο Πολιτισμού. Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και ΑπαλλοτριώσΛέξεις κλειδιά: Ελλάδα, Κεραμική: έργα τέχνης Έργα τέχνης, Κλασική Ελληνική και Ρωμαϊκή αρχαιολογία Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 298 Θέματα: Ελλάδα, Κεραμική: έργα τέχνης Έργα τέχνης, Κλασική Ελληνική και Ρωμαϊκή αρχαιολογία Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 30.43€Έκπτωση:20%Τελική Τιμή:24.30€
Διαθέσιμο για αποστολή (Παράδοση 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες) ή παραλαβή από το κατάστημα μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας

(. . .) Το προσωπικό μου ενδιαφέρον για την κεραμική στάθηκε βασικό κίνητρο της απόφασής μου να μελετήσω το πρόβλημα της κεραμικής διαφοροποίησης σε μια περιοχή όπως η Ανατολική Μακεδονία, όπου η μεταβολή που συντελείται κατά την 4η χιλιετία μπορεί να χαρακτηριστεί εντυπωσιακή. Η εγκατάλειψη-εξαφάνιση, προς το τέλος της Νεολιθικής περιόδου, μιας μακρόχρονης και σπουδαίας γραπτής παράδοσης και η επικράτηση, κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, μιας σαφώς διαφοροποιημένης κεραμικής παραγωγής αποτέλεσε τη βασική αιτία της επιλογής του συγκεκριμένου χώρου ως πεδίου έρευνας του προβλήματος. Στο Πρώτο Μέρος της εργασίας παρουσιάζονται κατά τομείς τα δεδομένα που αφορούν την Ανατολική Μακεδονία και, λιγότερο διεξοδικά, την ευρύτερη περιοχή της. Ως ευρύτερη περιοχή νοείται καταρχήν ο βορειοελλαδικός χώρος και κατά δεύτερο λόγο η ΝΑ. Ευρώπη, το Αιγαίο και η Μικρά Ασία. Η επιλογή της παράθεσης στοιχείων που προέρχονται από τον εκτός Ανατολικής Μακεδονίας χώρο υιοθετείται κυρίως στις περιπτώσεις όπου τα δεδομένα της επιλεγμένης περιοχής κρίνονται ανεπαρκή και με σαφή την πρόθεση να αντιμετωπιστεί η Ανατολική Μακεδονία ως τμήμα ενός χώρου με «κοινές» οικονομικές-ιδεολογικές επιλογές. Επισημαίνεται ωστόσο ότι η πρακτική της «μεταφοράς» πληροφοριών περιέχει κινδύνους και τα συμπεράσματα πρέπει να γίνονται δεκτά με πολλές επιφυλάξεις. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]