Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας πριν έρθετε στο κατάστημα για να δείτε κάποιο τίτλο από τα παλαιά βιβλία παρακαλείσθε να κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελίας σας με παραλαβή από το κατάστημα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελία σας καλέστε μας στο 211-4111212.

Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο - Οι περίπλοκες σχέσεις Ουκρανών-Ρώσων στην Ιστορία

Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο - Οι περίπλοκες σχέσεις Ουκρανών-Ρώσων στην Ιστορία

Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο - Οι περίπλοκες σχέσεις Ουκρανών-Ρώσων στην Ιστορία

Κωδικός Λαβυρίνθου: 187630Κωδικός-ISBN: 9786180704624Έτος έκδοσης: 2023Συγγραφέας: Δημόπουλος, Σωτήρης & Λυγερός, ΣταύροςΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΛέξεις κλειδιά: Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Κοινωνία & κοινωνικές επιστήμες, Πολιτική και κυβέρνηση, Πόλεμος και άμυνας, Πολιτική οικονομία, Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον Κόσμο, Δημόπουλος, Σωτήρης, Λυγερός, Σταύρος, Οι περίπλοκες σχέσεις Ουκρανών - Ρώσων στην Είδος βιβλίου: EPUB Σελίδες: 376 Θέματα: Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Κοινωνία & κοινωνικές επιστήμες, Πολιτική και κυβέρνηση, Πόλεμος και άμυνας , Πολιτική οικονομία , Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον Κόσμο, Δημόπουλος, Σωτήρης, Λυγερός, Σταύρος, Οι περίπλοκες σχέσεις Ουκρανών - Ρώσων στην Γλώσσες: Ελληνική, Νέα Κοινό: Γενικά/εμπόριο
Tιμή Καταλόγου: 11.99€Έκπτωση:10%Τελική Τιμή:10.79€
Διαθέσιμο για αποστολή (Παράδοση 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες) ή παραλαβή από το κατάστημα μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας

Το παρόν βιβλίο στην πραγματικότητα είναι δύο βιβλία σε συσκευασία ενός. Το Πρώτο Μέρος με τίτλο ?Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον Κόσμο?, γραμμένο από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Σταύρο Λυγερό, είναι μία μελέτη για τη γεωπολιτική, διπλωματική, στρατιωτική και γεωοικονομική διάσταση της ουκρανικής κρίσης.
Το συμπέρασμα της μελέτης, όπως λέει και ο τίτλος της, είναι ότι αυτός ο πόλεμος, όποια κι αν είναι η κατάληξή του, θα αλλάξει ποιοτικά το διεθνές σύστημα, ο Κόσμος θα είναι γεωπολιτικά και γεωοικονομικά διαφορετικός. Είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού η διαδικασία μετάβασης από τη σημερινή παγκοσμιοποίηση σε ένα νέο διπολισμό, όπου στη μία πλευρά θα είναι η Δύση και στην άλλη το αναδυόμενο ευρασιατικό πλαίσιο.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν προϊόν της υποφώσκουσας αυτής τάσης, αλλά η εκδήλωσή του επιταχύνει και ριζοσπαστικοποιεί τις εξελίξεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Με αυτή την έννοια, θα έχει πολύ μεγαλύτερη επίπτωση από όση είχαν οι μεγάλοι πόλεμοι μετά το 1945 (Κορέα, Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Ιράκ).
Το Δεύτερο Μέρος με τίτλο ?Οι περίπλοκες σχέσεις Ουκρανών-Ρώσων στην Ιστορία?, γραμμένο από τον δρα Σωτήρη Δημόπουλο (πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Κιέβου) είναι η μοναδική μελέτη στην ελληνική βιβλιογραφία για το πώς διαμορφώθηκαν οι όποιες φυλετικές και εθνικές ταυτότητες στον γεωγραφικό χώρο της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας χιλιετίας, από όταν δηλαδή αρχίζουν να συγκροτούνται στην περιοχή κάποια προπλάσματα κρατικής οντότητας.
Αν και σαφώς διακριτές, οι δύο μελέτες είναι συμπληρωματικές, με την έννοια ότι τα σύγχρονα γεγονότα αποκτούν μία άλλη ερμηνευτική πληρότητα εντασσόμενα στο ιστορικό πλαίσιό τους. Μπορεί έτσι ο αναγνώστης να κατανοήσει την πολυπλοκότητα και τις διακυμάνσεις που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις των σημερινών εμπολέμων, Ουκρανών και Ρώσων, αντιλαμβανόμενος ότι η έννοια της ?ουκρανικότητας? μέχρι και πριν από μερικά χρόνια δεν είχε το ίδιο περιεχόμενο και γεωπολιτικό πρόσημο για όλους τους Ουκρανούς.