Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας πριν έρθετε στο κατάστημα για να δείτε κάποιο τίτλο από τα παλαιά βιβλία παρακαλείσθε να κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελίας σας με παραλαβή από το κατάστημα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελία σας καλέστε μας στο 211-4111212.

Γλυκυθυμία

Γλυκυθυμία

Γλυκυθυμία

Κωδικός Λαβυρίνθου: 183651Κωδικός-ISBN: 9786185563264Συγγραφέας: Puchner, Walter, 1947-Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΟΤΑΝΛέξεις κλειδιά: Πληροφορική & υπολογιστές Είδος βιβλίου: Βιβλίο Σελίδες: 164 Θέματα: Πληροφορική & υπολογιστές Γλώσσες: ελληνικά
Tιμή Καταλόγου: 12.00€Έκπτωση:10%Τελική Τιμή:10.80€
Διαθέσιμο για αποστολή (Παράδοση 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες) ή παραλαβή από το κατάστημα μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας
Ό,τι ορίζει τον ποιητή [?] είναι η ποιότητα της ευαισθησίας του, ο πλούτος και η τόλμη των στοχασμών του, ο ουμανιστικός προσανατολισμός του, η συνομιλία του με τον φιλοσοφικό στοχασμό, η αναζήτηση των αληθινών αξιών και των ουσιωδών νοημάτων, η κριτική διαχείριση των πολιτισμικών κεκτημένων μέσα στη διαχρονία, η δύναμη των αισθημάτων: (το μεγαλείο και η μεταφυσική του έρωτα, η μακροθυμία της αγάπης, ο πόνος της ματαίωσης, το πένθος της ματαιότητας κ. ά.). Πάνω από όλα η ποιητική του κατάθεση εκπέμπει την ελευθερία του που βιώνεται ως βαθιά, συμπυκνωμένη εσωτερικότητα και αποτυπώνεται με έξοχο τρόπο: λιτό, καίριο και εναργή, ρυθμικό, αποφασιστικό και δυναμικό, στοχαστικό, εκλεπτυσμένο και ευαίσθητο, ορμητικό, ευθύβολο, λυγερό και ελκυστικό? Ο ποίηση του Πούχνερ προβάλλει ως τέχνη παλαιόθεν αμείλικτη. Η αφαιρετική ελλειπτικότητα, η αδρή υπαινικτικότητα είναι μέρος του ποιητικού εξοπλισμού του, όπως και η ταυτόχρονη πολυσημία, η στοχαστική αμφιβολία, η ανατρεπτική φαντασία, η γνωμική συμπύκνωση. Τοποθετεί βασικές και ουσιώδεις έννοιες εντός ενός ευαίσθητου εξεταστηρίου για να αποκαλύψει τις πολλές εγκάρσιες όψεις του προσωπικού του καλειδοσκόπιου. Η πένα του ανήσυχη, αγωνιώδης, πυρετική, εγερτική, σαρκαστική [?]. Κάθε επόμενη ποιητική συλλογή του είναι και ένα βήμα προς πληρέστερη εκφραστική ωριμότητα, αλλά και ταυτόχρονα προς μια, όλο και περισσότερο, επίπονη κατάδυση στην ύπαρξη? Ευανθία Στιβανάκη (Θέματα Λογοτεχνίας 66, 2021)