Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας πριν έρθετε στο κατάστημα για να δείτε κάποιο τίτλο από τα παλαιά βιβλία παρακαλείσθε να κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελίας σας με παραλαβή από το κατάστημα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελία σας καλέστε μας στο 211-4111212.

Διεθνής δικαιοδοσία και διαδίκτυο

Διεθνής δικαιοδοσία και διαδίκτυο

Διεθνής δικαιοδοσία και διαδίκτυο

Κωδικός Λαβυρίνθου: 119991Κωδικός-ISBN: 9789606481260Έτος έκδοσης: 2020Συγγραφέας: Ρεβολίδης, ΙωάννηςΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.Λέξεις κλειδιά: Διεθνές οικονομικό και εμπορικό δίκαιο, Ατομικό Δίκαιο / Αστικό δίκαιο : γενικά έργα Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 448 Θέματα: Διεθνές οικονομικό και εμπορικό δίκαιο, Ατομικό Δίκαιο / Αστικό δίκαιο : γενικά έργα Γλώσσες: Ελληνική, Νέα Κοινό: Επαγγελματική και Ακαδημαϊκή
Tιμή Καταλόγου: 45.00€Έκπτωση:10%Τελική Τιμή:40.50€
Διαθέσιμο για αποστολή (Παράδοση 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες) ή παραλαβή από το κατάστημα μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας

Η παρούσα μονογραφία πραγματεύεται το πρόβλημα της διεθνούς δικαιοδοσίας, έτσι όπως αυτό ανακύπτει στο διαδίκτυο. Είναι πλέον κοινός τόπος ότι το διαδίκτυο ορίζει ένα νέο κοινωνικοοικονομικό αφήγημα που αμφισβητεί τις παραδοσιακές κανονιστικές σταθερές. Στον χώρο, ιδίως, της διεθνούς δικαιοδοσίας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του διαδικτύου αποσταθεροποιούν το σχήμα της εδαφικότητας που αποτέλεσε, διαχρονικά, τον φέροντα οργανισμό κάθε συστήματος διεθνούς δικαιοδοσίας, συμπεριλαμβανομένου και του ευρωπαϊκού που ενδιαφέρει εδώ, και, μάλιστα, κατά τρόπο διττό: τεχνικά, γιατί κατέδειξε τους περιορισμούς των κλασσικών εδαφικών συνδέσμων διαδικαστικού εντοπισμού μίας διασυνοριακής αντιδικίας και, ουσιαστικά, γιατί αμφισβήτησε τις παραδοσιακές αξιακές ισορροπίες και διεκδίκησε την επαναδιαπραγμάτευσή τους. Η παρούσα μονογραφία επιδιώκει να λάβει μέρος στη σχετική συζήτηση, αναζητώντας ένα μεθοδολογικό μοντέλο λειτουργίας του παραδοσιακού δικαιοδοτικού μηχανισμού του κανονισμού Βρυξέλλες Ια στον χώρο των διαδικτυακών συναλλαγών, το οποίο θα σέβεται τις μεθοδολογικές σταθερές του συνάμα, όμως, θα δικαιώνει και τις ιδιαιτερότητες των διαδικτυακών συναλλαγών. Η παρατήρηση αυτή επιτρέπει δύο βασικές οριοθετήσεις: Πρώτον, η συζήτηση θα διεξαχθεί de lege lata και με σημείο αναφοράς τους ήδη υπάρχοντες κανόνες διεθνούς δικαιοδοσίας και, δεύτερον, η συζήτηση θα είναι, πρωτίστως, μεθοδολογική, ήτοι θα επεκταθεί σε λεπτομέρειες μόνο στο βαθμό που τούτο κρίνεται απαραίτητο για την πληρότητα των μεθοδολογικών λύσεων.