Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η φονική τυραννία των Τούρκων

Η φονική τυραννία των Τούρκων

Η φονική τυραννία των Τούρκων

Κωδικός Λαβυρίνθου: 119285Κωδικός-ISBN: 978-618-5422-15-8Έτος έκδοσης: 2020Συγγραφέας: Toynbee, Arnold J.Εκδοτικός οίκος: Βιβλιοπωλείο Λαβύρινθος Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Σελίδες: 68 Τίτλος πρωτότυπου: The murderous tyranny of the Turks
Tιμή Καταλόγου: 8.00€Έκπτωση:10%Τελική Τιμή:7.20€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Στις 18-12-1916 ο Αμερικανός πρόεδρος Ουίλσον απηύθυνε διακοίνωση προς τις εμπόλεμες ευρωπαϊκές δυνάμεις, μέσω της οποίας ζητούσε να πληροφορηθεί τους σκοπούς για τους οποίους πολεμούσε το καθένα από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

Οι σύμμαχοι της Αντάντ στην δική τους κοινή διακοίνωση συμπεριλάμβαναν μεταξύ των στόχων τους:

–Την απελευθέρωση των λαών οι οποίοι τελούσαν κάτω από την φονική τυραννία των Τούρκων.

–Την εκδίωξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από την Ευρώπη, καθώς αυτή απεδείχθη τόσο ριζικά ξένη προς τον Δυτικό πολιτισμό.

Στο παρόν κείμενο ο επιφανής ιστορικός Άρνολντ Τόϋνμπυ αποσκοπώντας στην τεκμηρίωση της απάντησης των Συμμάχων προς τον πρόεδρο Ουίλσον, εξιστορεί εν συντομία τις σφαγές και γενοκτονίες εις βάρος των χριστιανικών και των υπόλοιπων γηγενών πληθυσμών από τους Οθωμανούς και τους Νεοτούρκους, από την πρώτη εγκατάσταση των τουρκικών φύλων στα εδάφη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μέχρι και το 1916.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η ΦΟΝΙΚΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ: Ο ΑΒΔΟΥΛ ΧΑΜΙΤ

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ: ΟΙ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΙ

ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

«ΡΙΖΙΚΑ ΞΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

Η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ

Η ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Η ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ

Τίτλος πρωτοτύπου: The murderous tyranny of the Turks

Πρώτη έκδοση: Hodder & Stoughton, Λονδίνο 1917. Στην σειρά: Pamphlets on The War

Μετάφραση, εισαγωγή: Θαλής Ν. Καραγιαννόπουλος

Σχετικά με τον συγγραφέα:

Ο Arnold Joseph Toynbee (1889-1975) ήταν απόγονος βρεταννικής οικογένειας επιφανών διανοουμένων. Ασχολήθηκε με την ιστορία και την φιλοσοφία της ιστορίας, ενώ υπήρξε πολυγραφότατος συγγραφέας. Καθηγητής διεθνούς ιστορίας στο London School of Economics και στο King’s College, κατά την περίοδο μεταξύ 1918-1950 άσκησε έντονη επιρροή στις διεθνείς σχέσεις. Το 1915 άρχισε να εργάζεται στο τμήμα πληροφοριών του Βρεταννικού Υπουργείου Εξωτερικών και υπηρέτησε ως εκπρόσωπος της Βρεταννίας στην Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων, το 1919. Tο ίδιο έτος ήταν ο πρώτος που ανέλαβε την έδρα Κοραή, Σύγχρονης Ελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας του King’s College. Το πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει αρκετές εκδόσεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Το κυριώτερο έργο του είναι η σειρά A Study of History, Oxford University Press, 1934-1961.