Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Εμείς οι Έλληνες Α΄ τόμος

Εμείς οι Έλληνες Α΄ τόμος

Εμείς οι Έλληνες Α΄ τόμος

Κωδικός: 978-960-88110-2-7Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: Βαρδίκος, ΔημήτρηςΕκδοτικός οίκος: Εκδοτικό Βιβλιοπωλείο "Άττικα" - Ε. ΒαρδίκουΛέξεις κλειδιά: Ελλάδα, Αρχαία Ελλάδα, Βυζαντινή Αυτοκρατορία, 500 μ.Χ. έως 1000 μ.Χ., Ευρωπαϊκή ιστορία, Κλασική ιστορία / κλασικού πολιτισμού, Κοινωνία & κοινωνικές επιστήμες Κατάσταση: ΜΕΤΡΙΑ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 542 Θέματα: Ελλάδα, Αρχαία Ελλάδα, Βυζαντινή Αυτοκρατορία, 500 μ.Χ. έως 1000 μ.Χ., Ευρωπαϊκή ιστορία, Κλασική ιστορία / κλασικού πολιτισμού, Κοινωνία & κοινωνικές επιστήμες Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 36.04€Έκπτωση:0%Αρχική τιμή: 36.00€Έκπτωση: 73% Τελική Τιμή:9.90€

(. . .) Οι Έλληνες ούτε ήλθαν από αλλού ούτε δανείστηκαν τον πολιτισμό από άλλους λαούς. Χιλιάδες χρόνια αγωνίστηκαν και έχτισαν πέτρα στην πέτρα την Τέχνη, λόγο στο λόγο την διαλεκτική κριτική σκέψη, τη Φιλοσοφία, την Δημοκρατία και την ανάγκη της Ελευθερίας. Τα πρώτα αγαθά του Ελληνικού Πολιτισμού ήσαν η Πολιτική Ελευθερία· η ατομική και κοινωνική Δικαιοσύνη και η Περηφάνεια. Από τη μυθική εποχή ξεκίνησε η μεγάλη φιλοσοφική έκρηξη για να φτάσει στους Ορφικούς, στον Ηράκλειτο, στον Πυθαγόρα, στο Σωκράτη, στον Πλάτωνα, στον Αριστοτέλη στον Επίκουρο κ.ο.κ. στην εποχή του Κάλλους, της Αρμονίας και της λατρείας της Φύσεως δια μέσω των Ολυμπίων. Αυτόν τον πολιτισμό οι Έλληνες δεν τον επέβαλαν με ξιφολόγχη σε κανέναν λαό. Αντίθετα, όλοι οι λαοί, ακόμη και οι πιο απόμακροι, τον δανείστηκαν, τον θεοποίησαν και τον χρησιμοποίησαν ως απαραίτητο «καθημερινό Φιλοσοφικό Τρόπο Ζωής».


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]