Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Εισαγωγή στις σπουδές της λογοτεχνίαςΚωδικός: 978-960-01-0650-3Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Delcroix, Maurice & Hally, FernandΕκδοτικός οίκος: Gutenberg - Γιώργος & Κώστας ΔαρδανόςΛογοτεχνία: Ιστορία & κριτική

Εισαγωγή στις σπουδές της λογοτεχνίας
Tιμή Καταλόγου:24.88
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:8.70€

Η μεγάλη ανάπτυξη των σπουδών της λογοτεχνίας, ιδίως κατά τις τελευταίες δεκαετίες του αιώνα μας, σηματοδότησε σοβαρές ανακατατάξεις και μεταλλαγές στους τόπους θέασης των κειμένων προς όλα τα επίπεδα. Το αποδεδειγμένα πολυδιάστατο του λογοτεχνικού φαινομένου υπαγορεύει πλέον μια πολύπλευρη ενημέρωση πάνω σε γνωσιακές περιοχές, η διαπλοκή και η εμβέλεια των οποίων υπερβαίνουν (ακόμη και οικιοποιούμενες) καθιερωμένα σχήματα/συστήματα έρευνας της φιλολογικής επιστήμης της κριτικής. Το παρόν βιβλίο, καρπός συνεργασίας 20 και πλέον πανεπιστημιακών, υπό τη διεύθυνση των M. Delcroix και F. Hallyn, αποτελεί μια ευσύνοπτη χαρτογράφηση των σύγχρονων θεωρητικών πεδίων και κλάδων του λογοτεχνικού συνειδέναι. Ποιητική, σημειωτική, πραγματολογία, διακειμεικότητα, παρακείμενο, λογοτεχνία και ιστορία των ιδεών, των νοοτροπιών, ψυχοκριτική και κοινωνιοκριτική, θεωρίες της πρόσληψης, σημειολογία της ανάγνωσης... Όλες σχεδόν οι ισχύουσες σήμερα προοπτικές κατατίθενται με παιδαγωγική σκόπευση, κατά τρόπο που να καθιστούν προσβάσιμη μια συνεχώς εν εξελίξει γνώση.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 467
Τίτλος πρωτότυπου: Introduction aux ?tudes litt?raires
Θέματα: Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα