Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο πολιτικός ΣαίξπηρΚωδικός: 978-960-03-3253-7Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Πλωρίτης, Μάριος, 1919-2006Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΚαστανιώτηΗνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Σπουδές θεάτρου, Βιογραφία: γενικά

Ο πολιτικός Σαίξπηρ
Tιμή Καταλόγου:37.10
Έκπτωση:36%
Τελική Τιμή:23.90€

Η μελέτη αυτή εστιάζεται στην πολιτική πλευρά του σαιξπηρικού έργου, που έχει διχάσει τους σχολιαστές του: Πολλοί διατείνονται πως ο ποιητής ήταν υπέρμαχος της απόλυτης μοναρχίας, της ιεραρχίας, της τάξης, και «μισόδημος», εχθρός του λαού. Αντίθετα, άλλοι υποστηρίζουν πως στάθηκε οξύς επικριτής της εξουσίας - αναγκαίου κακού και πηγής πλείστων δεινών για χώρες και λαούς. Με τη δεύτερη άποψη συντάσσεται ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου. Και επιχειρεί την αποδεικτική της, αναλύοντας τα κυριότερα σαιξπηρικά έργα που ασχολούνται με αυτό το «κυρίαρχο θέμα», όπως το ονομάζει ο ίδιος. Εξετάζεται, ακόμα, η (τόσο αμφιλεγόμενη) στάση του ποιητή απέναντι στο λαό. Καθώς και το πρόβλημα της «ταυτότητας» του Σαίξπηρ, σε συνάρτηση με την πληθωρική παρουσία της θεατρικής πράξης στο έργο του. Τέλος, η στάση του απέναντι στο χρήμα και στην τρέλα, πραγματική ή πλαστή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 394
Θέματα: Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Σπουδές θεάτρου, Βιογραφία: γενικά
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα