Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο ανιψιός του ΡαμόΚωδικός: 978-960-442-657-7Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: Diderot, Denis, 1713-1784Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ)Γαλλία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές, Ευρωπαϊκή ιστορία

Ο ανιψιός του Ραμό
Tιμή Καταλόγου:18.16
Έκπτωση:34%
Τελική Τιμή:11.90€

Ο φιλόσοφος Ντιντερό, το πιο ανήσυχο και ανατρεπτικό πνεύμα του 18ου αιώνα, συχνάζει στο Καφέ ντε λα Ρεζάνς, όπου παρακολουθεί τους άλλους να παίζουν σκάκι. Εκεί συναντιέται με τον ανιψιό του περίφημου μουσικού Ραμό, «ένα κράμα ευγένειας και ποταπότητας, λογικής και παραλόγου», και ανοίγεται μαζί του σε μια ατέλειωτη συζήτηση πάνω στην ηθική, τη μουσική κ.λπ. Το ενδιαφέρον σε αυτό τον πολυθεματικό «σωκρατικό» διάλογο είναι η βαθμιαία μεταμόρφωση που συντελείται στους δυο χαρακτήρες στη διάρκεια της διαλεκτικής μονομαχίας τους· έτσι π.χ. ο θεότρελος ανιψιός αναδεικνύεται συχνά πιο πραγματιστής από τον σοφό Ντιντερό. . . Αν η περίφημη `Εγκυκλοπαίδεια`, έργο ζωής του Ντιντερό, είναι η επιτομή του Διαφωτισμού, ο `Ανιψιός του Ραμό` είναι η λογοτεχνική του προσωπογραφία. Ζωντανεύει το πάθος της περιόδου εκείνης για την «αλήθεια και την ομορφιά» καθώς και τη συμβολή του ορθού λόγου στη διάπλαση του ανθρώπου. Θεωρείται αριστούργημα του διαλεκτικού λόγου. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 367
Τίτλος πρωτότυπου: Le neveu de Rameau
Θέματα: Γαλλία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα