Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι Φιλικοί - Κατάλογος των μελών της Φιλικής Εταιρείας εκ του Αρχείου ΣέκερηΚωδικός: 978-618-83901-2-6Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Μέξας Γ. ΒαλέριοςΕκδοτικός οίκος: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Οι Φιλικοί - Κατάλογος των μελών της Φιλικής Εταιρείας εκ του Αρχείου Σέκερη
Tιμή Καταλόγου:10.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:9.00€

  Ο παρών κατάλογος συνετάχθη σχεδόν αποκλειστικά επί τη βασεί του καταλόγου του Αρχείου Σέκερη. Εχρησιμοποιήθη όμως και ο κατάλογος Ξάνθου και προσετέθησαν μερικοί Φιλικοί των οποίων η μύησις μαρτυρείται από τα αφιερωτικά των ή τα εφόδιαστικά διπλώματά των - ανέκδοτα ή δημοσιευμένα. Τούτο, μόνον εφ' όσον τα πρόσωπα αυτά εμυήθησαν προ του 1819, η εφ' όσον η ιστορική σημασία του ονόματός των το επεδείκνυε.
  Τόσον ο κατάλογος Ξάνθου όσο και ο του Αρχείου Σέκερη είναι συντεταγμένοι επί τη βάσει των αφιερωτικών.
  Λοιπόν σε κάθε Φιλικό αναγράφονται όσα στοιχεία περιέχονται και εις τα αφιερωτικά. Ήτοι: α' το όνομα και επώνυμον, β' η πατρίς, γ' το επάγγελμα, δ' η ηλικία, ε' ο κατηχητής, στ' η προσφορά, ζ' ο χρόνος και ο τόπος της μυήσεως, η' η διεύθυνσις του αφιερωτικού, θ' το σήμα αφιερώσεως και καθιερώσεως.

Ανατύπωση της εκδόσεως του 1937.

Σελίδες: 100