Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Επτά θανάσιμες πεθερέςΚωδικός: 978-960-417-016-6Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Τάντση, ΝίκηΕκδοτικός οίκος: ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΔιηγήματα

Επτά θανάσιμες πεθερές
Tιμή Καταλόγου:14.71
Έκπτωση:46%
Τελική Τιμή:8.00€

Η γατρόπληκτη πεθερά: «Αχ, ήθελα κι εγώ να γιατροπορεύω, μα αλλιώς μου τα` φερε η ζωή. Γι` αυτό ο Χάρης μου θα παντρευτεί γιατρίνα. Τούτο μου το όνειρο δε θα μου το αρνηθεί ούτε ο ίδιος ο Θεός!» Η χήρα πεθερά: «Πουλάκι μου γλυκό, εσύ είσαι πλέον η μόνη μου παρηγοριά. Γυναίκες βρίσκεις όσες θες, μα μάνα είναι μόνο μία!» Η τσιγκούνα πεθερά: «Ε! το φαγητό ήταν μόνο τέσσερις μέρες στο ψυγείο και το πετάς στα σκουπίδια, νύφη μου; Αμαρτία από τον Θεό!» Η απρόβλεπτη πεθερά: «Αγαπημένε μου γιε, δεν έκανε αυτή για σένα, σου το είχα πει. Τώρα όπως έστρωσες, κοιμήσου. Όσο για σένα, νυφούλα μου καλή, σου χαρίζω τον προκομμένο μου!» Η τιμωρός πεθερά: «Άντρας δύο μέτρα και αντί να στύβεις την πέτρα, έριξες την κόρη μου σ` ένα υπόγειο κι από πάνω μου `θελες και παιδί. Έννοια σου αχαΐρευτε, κι από μένα θα το βρεις!» Η λογική πεθερά: «Αν είναι πουτάνα η πεθερά, πουτάνα νύφη θέλει! Δουλειά σου εσύ, κυρα-Λένη, και ξέρω εγώ τι λέει η γειτονιά και πού την έχω γραμμένη.» Η ρατσίστρια πεθερά: «Βρε, νυφούλα μου; Ποιος σε λέει γύφτισσα; Σκέτη Σπανιόλα είσαι. Θα `βγαζες τόσο άσπρο παιδί, άμα ήσουν γύφτισσα; Χαϊδευτικά σ` το λέω, έτσι για κοπλιμέντο.» Δεν είναι μία, αλλά επτά θανάσιμες πεθερές. Και βέβαια, καμία σχέση με τη δική σας. Τη λεβέντισσα, τη γλυκιά, την καλή, τη σχεδόν. . . μάνα σας!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 240
Θέματα: Διηγήματα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα