Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Κόκκινα φώταΚωδικός: 978-960-325-623-6Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: Simenon, Georges, 1903-1989Εκδοτικός οίκος: ΆΓΡΑΒέλγιο, Ταινίες, σινεμά, Αστυνομικά & Μυστηρίου, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Κόκκινα φώτα
Tιμή Καταλόγου:12.11
Έκπτωση:60%
Τελική Τιμή:4.90€

Ένα Σαββατοκύριακο, στο τέλος του καλοκαιριού, ο Στήβ με τη Νάνσυ ξεκινούν για να πάρουν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση. Η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς είναι ασφυκτική. Εξίσου ασφυκτική όμως είναι και η ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί το ζευγάρι κουβαλάει όλη την ένταση της καθημερινότητάς του. Η εμφάνιση ενός καταζητούμενου δραπέτη θα μετατρέψει το ταξίδι τους σε πραγματικό εφιάλτη.
Ο Σιμενόν έγραψε τα Κόκκινα φώτα το 1953, την εποχή που ζούσε στις ΗΠΑ (1945-1955), και το αφιέρωσε στην κόρη του Μαρί-Ζό που μόλις είχε γεννηθεί. Τελειώνοντας τη συγγραφή του μυθιστορήματος δήλωσε: `Αισθάνομαι τόσο εξουθενωμένος, σαν να οδηγούσα επί δέκα μέρες όπως ο Στήβ, μέσα στην ίδια κυκλοφορία`.
Είναι ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει με επιτυχία σασπένς και ψυχογραφία χαρακτήρων. Είναι επίσης το μυθιστόρημα στο οποίο φαίνεται, κατεξοχήν, η διάδραση του Σιμενόν με Αμερικανούς ομότεχνούς του της σχολής του σκληρού ( hartboiled ) αμερικανικού μυθιστορήματος, όπως επίσης και με το όλο ύφος του φίλμ νουάρ.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 219
Τίτλος πρωτότυπου: Feux rouges
Θέματα: Βέλγιο, Ταινίες, σινεμά, Αστυνομικά & Μυστηρίου, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα