Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο άρχοντας της ΠετρούποληςΚωδικός: 978-960-211-502-2Έτος έκδοσης: 1999Συγγραφέας: Coetzee, J. M., 1940-Εκδοτικός οίκος: ΝΕΦΕΛΗΔημοκρατία της Νοτίου Αφρικής, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Ο άρχοντας της Πετρούπολης
Tιμή Καταλόγου:14.24
Έκπτωση:23%
Τελική Τιμή:11.00€

Ο Φ. Ντοστογιέφσκι βρίσκεται στην Δρέσδη όταν μαθαίνει για το θάνατο του Πάβελ, θετού γιου του. Με την επιστροφή του στην Πετρούπολη, προσπαθεί να συναντήσει τους ανθρώπους που εκείνος συναναστρεφόταν και να διερευνήσει τις άγνωστες συνθήκες του θανάτου του. Η επίσημη εκδοχή είναι η αυτοκτονία ενώ οι αναρχικοί φίλοι του θύματος πιστεύουν ότι δολοφονήθηκε από την μυστική τσαρική αστυνομία.
Μέσα από τις αφηγήσεις των ανθρώπων που γνώρισαν τον Πάβελ ανακαλύπτει και ο ίδιος ο Ντοστογιέφσκι το γιο του. Εγκλωβισμένος λοιπόν σ` ένα πλέγμα ενοχής και θλίψης για το χαμό του Πάβελ επανεξετάζει τη "σχέση" του μαζί του, όσο και την προσωπική του στάση απέναντι στην κοινωνική αναταραχή που επικρατεί στην παρηκμασμένη τσαρική Ρωσία.
Πρόκειται για ένα ψυχογράφημα, μια καταγραφή και ανάλυση ανθρώπινων αδυναμιών. Ο συγγραφέας με μαεστρία αποδίδει και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων των ηρώων του με φόντο την Πετρούπολη του 19ου αιώνα όπου σιγοβράζει η επανάσταση.
Ένα μυθιστόρημα συγκλονιστικό.
("The Times Literary Supplement")

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 274
Τίτλος πρωτότυπου: The Master of Petersburg
Θέματα: Δημοκρατία της Νοτίου Αφρικής, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα