Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Σοστακόβιτς και ΣτάλινΚωδικός: 978-960-04-2906-0Έτος έκδοσης: 2005Συγγραφέας: Volkov, SolomonΕκδοτικός οίκος: ΚΕΔΡΟΣΜεμονωμένοι συνθέτες & μουσικοί, συγκεκριμένες ορχήστρες & συγκροτήματα

Σοστακόβιτς και Στάλιν
Τελική Τιμή:18.00€

[. . .] Ο Σόλομον Βολκόφ, ο οποίος είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Σοστάκοβιτς για τη συγγραφή της βιογραφίας του, δίνει σ` αυτή την αποκαλυπτική μελέτη την πληρέστερη μέχρι σήμερα αφήγηση των διώξεων που υπέστη ο κορυφαίος Ρώσος συνθέτης από τον Στάλιν. Πρόκειται στην ουσία για το πρώτο ανάλογο βιβλίο τέτοιας έκτασης που κυκλοφορεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Βολκόφ επικεντρώνεται σε δύο γεγονότα: την αποκήρυξη από τον Στάλιν, το 1936, της μεγάλης του όπερας Λαίδης Μάκβεθ του Μτσενσκ και την απαγόρευση το 1948 με απόφαση του Κόμματος των έργων του, μαζί με έργα άλλων κορυφαίων Σοβιετικών Συνθετών. Ο συγγραφέας επεξεργάζεται την εικόνα του συνθέτη ως συνεχιστή, μετά τον Πούσκιν και τον Μουσόργκσκι, της ρωσικής παράδοσης του γιουροντίβι ή Τρελού του Θεού· του καλλιτέχνη που, στο όνομα του καταπιεσμένου λαού, ορθώνει το ανάστημά του στον Τσάρο. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο, που ρίχνει φως στις σχέσεις του Στάλιν με τη ρωσική ιντελεγκέντσια εκείνης της εποχής, ένας χώρος που ακόμα και σήμερα δεν έχει ερευνηθεί πλήρως.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 383
Τίτλος πρωτότυπου: Shostakovich and Stalin
Θέματα: Μεμονωμένοι συνθέτες & μουσικοί, συγκεκριμένες ορχήστρες & συγκροτήματα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα