Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Το σπίτι των πνευμάτωνΚωδικός: 978-960-7213-10-5Έτος έκδοσης: 1999Συγγραφέας: Allende, IsabelΕκδοτικός οίκος: ΩΚΕΑΝΙΔΑΧιλή, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Το σπίτι των πνευμάτων
Tιμή Καταλόγου:17.16
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:5.99€

Μια χώρα που θα μπορούσε να είναι η Χιλή, από τις αρχές αυτού του αιώνα ως την πιο θηριώδη σημερινή της πραγματικότητα. Ανάμεσα σε επαρχία και πρωτεύουσα, μια πολυπρόσωπη δυναστεία, που σε κάθε μέλος της αναφέρεται διαδοχικά αυτό το χρονικό, χωρίς να ξεχνιούνται ποτέ και όσα πρόσωπα προηγήθηκαν, έστω κι αν είναι νεκρά και θαμμένα, αναστημένα ή φαντάσματα. Ο Εστεμπάν Τρουέμπα που ξεκίνησε από το μηδέν κι έγινε ζάπλουτος γαιοκτήμονας και δυναμικός γερουσιαστής, οικογενειακός δυνάστης, που οι τρομεροί θυμοί του συντάραζαν όλους γύρω του. Η Κλάρα, η νόμιμη σύζυγός του, υπερευαίσθητη και με υπερανεπτυγμένη διορατικότητα, με απόλυτη πίστη στα πνεύματα που πλανιούνται στο μεγάλο αρχοντικό τους, πριν το στοιχειώσει κι η ίδια με τη σειρά της. Τα νόμιμα και εξώγαμα παιδιά του Εστεμπάν και οι απόγονοί τους, που οι μοίρες τους διασταυρώνονται και συμπλέκονται στα παιχνίδια της αγάπης και της τύχης, η δίνη της εξέγερσης και των παράνομων παθών, ο τρόμος και η φρίκη του πολέμου μιας χώρας που μάχεται τον εαυτό της. Ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές, ανάμεσα στους αφεντάδες και στ` αποπαίδια, ανάμεσα στον πατριάρχη, στις γυναίκες του σπιτιού, στους υπηρέτες, στους κολίγους, δημιουργούνται και διαλύονται σχέσεις σημαδεμένες από τον απόλυτο έρωτα, την εξοικείωση με το θάνατο, τη γλυκιά ή άγρια τρέλα του ενός ή του άλλου, σχέσεις που καθρεφτίζουν τα γεγονότα μιας χώρας καθώς περνάει, μέσα σε μερικές δεκαετίες, από τους ρυθμούς και τις παραδόσεις της αγροτικής ζωής στις αδελφοκτόνες συγκρούσεις και στην αγριότητα της σύγχρονης τυραννίας. Είναι ένα μυθιστόρημα που με την έμπνευσή του, τη δομή του, τον άλλοτε μαγευτικό κι άλλοτε δηκτικό λόγο του, εγγράφεται στα μεγάλα έργα της σύγχρονης λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 426
Τίτλος πρωτότυπου: La casa de los espiritus
Θέματα: Χιλή, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα