Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Γλυκιά καλοκαιριάτικη βραδιάΚωδικός: 978-960-03-3067-0Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Μεγάλου - Σεφεριάδη, ΛίαΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΚαστανιώτηΜυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Γλυκιά καλοκαιριάτικη βραδιά
Tιμή Καταλόγου:15.90
Έκπτωση:43%
Τελική Τιμή:8.99€

Η φωτογραφία της γυναίκας με το λοξό καπέλο στη βιτρίνα του κυρίου Τσάβες γίνεται η αιτία ενός δύσβατου έρωτα ανάμεσα σε μια εβραία μεγαλοαστή κι έναν έλληνα πρόσφυγα στη Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου. Ενός έρωτα που δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες δεσμεύσεις, προκαταλήψεις και διακρίσεις, έως την ακραία και τερατώδη φυλετική διάκριση του ναζισμού. Η πόλη με τους δρόμους, τις πλατείες, τα κάστρα, τις επαύλεις των εξοχών και τα προσφυγικά, το «Λουξεμβούργο» και το «Μεντιτερανέ», τη ΔΕΘ, «του Φλόκα», τα καραβάκια του Θερμαϊκού, το Σέιχ Σου, το Αρσακλί και τον Χορτιάτη αποτελεί το ολοζώντανο φόντο, όπου προβάλλεται και δοξάζεται η δύναμη του έρωτα -αυτή που κάνει τους αδύναμους δυνατούς και τους δυνατούς αδύναμους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 376
Θέματα: Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα