Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ελληνίδες μάγισσες στη ΒενετίαΚωδικός: 978-960-05-1446-9Έτος έκδοσης: 2009Συγγραφέας: Γιαλαμά, ΔιονυσίαΕκδοτικός οίκος: Βιβλιοπωλείον της ΕστίαςΙστορία : θεωρία και μέθοδοι, Μαγεία, η αλχημεία και ερμητική σκέψη

Ελληνίδες μάγισσες στη Βενετία
Tιμή Καταλόγου:25.35
Έκπτωση:69%
Τελική Τιμή:7.90€

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την ελληνική παρουσία στο «κυνήγι των μαγισσών», φαινόμενο που συνδέεται με τους σημαντικότερους ιδεολογικούς προσανατολισμούς του ευρωπαϊκού πολιτισμού στον 16ο και 17ο αιώνα. Με βάση τις δικογραφίες της Ιεράς Εξέτασης της Βενετίας που σχηματίστηκαν εναντίον Ελληνίδων με την κατηγορία της μαγείας, εξετάζονται οι κοινωνικές συνθήκες και οι περιστάσεις μέσα στις οποίες οι γυναίκες αυτές έζησαν και έδρασαν, αλλά και οι θεσμοί και οι μηχανισμοί που κινητοποιήθηκαν για την άμεση αντιμετώπισή τους. Η μελέτη των δικογραφιών αυτών μας επιτρέπει να ανασυνθέσουμε την καθημερινότητα και τις πρακτικές επιβίωσης των Ελληνίδων μαγισσών μέσα σ? έναν κόσμο, όπου η μικρή και η μεγάλη παράδοση, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και ο σκληρός αγώνας της επιβίωσης, από κοινού με τους φόβους και τις αβεβαιότητες του οικογενειακού και του κοινωνικού τους περιβάλλοντος, συνιστούσαν τις κυρίαρχες παραμέτρους της ζωής τους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σημειώσεις με Stabilo στις πρώτες σελίδες

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 519
Θέματα: Ιστορία : θεωρία και μέθοδοι, Μαγεία , η αλχημεία και ερμητική σκέψη
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα