Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο ορθόλιθος της ΠύλουΚωδικός: 978-960-8100-03-9Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Μαυροειδής, Σπύρος Θ.Εκδοτικός οίκος: ΔΙΟΝΚλασική Ελληνική και Ρωμαϊκή αρχαιολογία

Ο ορθόλιθος της Πύλου
Tιμή Καταλόγου:9.54
Έκπτωση:28%
Τελική Τιμή:6.90€

«Σήμερα, η επίσημη αρχαιολογία αλλά και η επίσημη θέση του Εελληνικού κράτους τοποθετούν την εμφάνιση των Ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού στον ελλαδικό χώρο γύρω στο 2500 π.Χ., δηλαδή 1.000 χρόνια πριν από τα κλασικά χρόνια του πολιτισμού μας. Συνεχείς όμως ανακαλύψεις αρχαιολογικών ευρημάτων, κατά τα τελευταία χρόνια, μεταφέρουν τους χρόνους της αυγής του ελληνικού πολιτισμού συνεχώς πιο βαθιά στο παρελθόν. Ένα τέτοιο εύρημα είναι και ο ορθόλιθος της Πύλου, το πέτρινο ημερολόγιο. Ο ορθόλιθος και η γραφή που βρέθηκε μέσα σ` αυτόν, μετά τη χρονολόγησή τους, καθώς και άλλα συγκριτικά ιστορικά στοιχεία που βρέθηκαν στην περιοχή του, ουσιαστικά ανοίγουν την πόρτα του τούνελ, που μας μπάζει στην αθέατη μέχρι σήμερα πλευρά της ιστορίας μας και ανοίγει μπροστά μας νέους ορίζοντες του παρελθόντος, ορίζοντες γεμάτους καινούργια ερωτήματα που δημιουργούν νέα και θαυμαστά επίπεδα έρευνας...».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 183
Θέματα: Κλασική Ελληνική και Ρωμαϊκή αρχαιολογία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα