Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Το πνεύμα του τεκτονισμούΚωδικός: 978-960-268-138-1Έτος έκδοσης: 1999Συγγραφέας: Bailey, FosterΕκδοτικός οίκος: ΙΑΜΒΛΙΧΟΣΕλευθεροτεκτονισμός & μυστικές κοινωνίες, ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Το πνεύμα του τεκτονισμού
Τελική Τιμή:15.00€

Ο Τεκτονισμός είναι κάτι περισσότερο από κοινωνική οργάνωση. Είναι τρόπος ζωής που μπορεί να επιδράσει πνευματικά σε όλη την ανθρωπότητα μέσω του παγκόσμιου συμβολισμού του. Στην πραγματικότητα είναι μια πνευματική αναζήτηση και συνεπώς θα έπρεπε να οικοδομεί την αόρατη επικράτεια της ψυχής. Θα έπρεπε, επίσης, να συνδέεται με τις αξίες της αληθινής ζωής, όπως ο αυτοέλεγχος, η τιμιότητα, η δικαιοσύνη, το έλεος, η ηθική, η προσωπική ακεραιότητα και η αδελφότητα, δηλαδή τα αναγκαία θεμέλια για μια πνευματική ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Τέλος, στόχος του θα έπρεπε να είναι η κατανόηση των πνευματικών αξιών και η τελειοποίηση μέσω της εξέλιξης. Πόσο ακολουθεί ο σημερινός Τεκτονισμός τα ιδεώδη του; Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν όλοι οι Τέκτονες, ανεξαρτήτως βαθμού ή θέσης, και το παρόν έργο τους δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα για έναν τέτοιο αυτοέλεγχο. Όσον αφορά τους μη Τέκτονες, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα σύστημα ανάπτυξης και εξέλιξης σε όλα τα επίπεδά του, τον πλούσιο συμβολισμό του, τα μυστήριά του και να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για μια ιδέα που, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, έχει παρερμηνευθεί και παρεξηγηθεί, εξαιτίας των προκαταλήψεων της σύγχρονης κοινωνίας μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 211
Τίτλος πρωτότυπου: The Spirit of Masonry
Θέματα: Ελευθεροτεκτονισμός & μυστικές κοινωνίες
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα