Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ανίερη συμμαχίαΚωδικός: 978-960-87664-0-2Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Μίχας, ΤάκηςΕκδοτικός οίκος: ΕΛΑΤΗΕλλάδα, Νοτιοανατολική Ευρώπη, Σερβία, Πολιτική και κυβέρνηση, Διεθνείς σχέσεις

Ανίερη συμμαχία
Tιμή Καταλόγου:20.29
Έκπτωση:66%
Τελική Τιμή:6.90€

Όταν έγραφα το «Unholy Alliance» δεν περίμενα ποτέ ότι ένα θέμα τόσο εξειδικευμένο όπως η σχέση της Ελλάδας με το καθεστώς, - Μιλόσεβιτς, γραμμένο από κάποιον που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο διεθνή χώρο, θ? αποσπούσε τόσα θετικά σχόλια από τα πιο έγκυρα διεθνή έντυπα. Ούτε φυσικά πως θα γινόταν θέμα σε διεθνούς εμβέλειας τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. (...) Η αντίδραση αυτή είναι πολύ ενθαρρυντική στο βαθμό που δείχνει ότι η εποχή της κριτικής δημοσιογραφίας δεν έχει ακόμα εκλείψει. Η ελληνική έκδοση περιέχει πλήθος νέων στοιχείων που δεν περιλάμβανε η έκδοση στην αγγλική γλώσσα. Πρόκειται για στοιχεία, τα οποία είτε ήσαν ελληνικού ενδιαφέροντος είτε δεν ήταν γνωστά όταν τελείωνα την αγγλόφωνη έκδοση. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει η έκθεση Τόρκιλσεν του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Γιουγκοσλαβία που δείχνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατά την περίοδο 1992 - 1999 αποτέλεσε, μαζί με το κυπριακό, τα «πνευμόνια» του διεθνούς μηχανισμού που είχε εγκαταστήσει το καθεστώς Μιλόσεβιτς, προκειμένου να χρηματοδοτεί τις αγορές του απαραίτητου υλικού για την διεξαγωγή του πολέμου στην Κροατία, τη Βοσνία και το Κόσοβο.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κατάσταση: ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 302
Θέματα: Ελλάδα, Νοτιοανατολική Ευρώπη, Σερβία, Πολιτική και κυβέρνηση, Διεθνείς σχέσεις
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα