Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ήρωες και Άγιοι στην αρχαιοελληνική και χριστιανική λατρείαΚωδικός: 978-960-430-169-0Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Σιέττος, Γεώργιος Β.Εκδοτικός οίκος: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣΕλλάδα, Βιογραφία: θρησκευτική & πνευματική, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία

Ήρωες και Άγιοι στην αρχαιοελληνική και χριστιανική λατρεία
Tιμή Καταλόγου:22.32
Έκπτωση:56%
Τελική Τιμή:9.90€

Η αρχαιοελληνική θρησκεία είχε αντικείμενο λατρείας τους Θεούς και τους Δαίμονες που ήταν ταυτόσημοι. Παράλληλα όμως άγνωστο από πότε υπήρχε και η λατρεία των Ηρώων, η οποία αναδιοργανώθηκε την εποχή του Δράκοντα. Έκτοτε με τις ευλογίες του Δελφικού μαντείου η Ηρωολατρεία γνώρισε πολύ πλατιά διάδοση. Δεν υπήρχε πόλη ή χωριό ή συντεχνία που να μην έχει τον προστάτη Ήρωά της. Γύρω τους πλέκεται ένα τεράστιο δίκτυ μύθων και διάχυτη είναι η λαϊκή πίστη ότι οι Ήρωες είναι αρωγοί των ανθρώπων. Και είναι τόσο μεγάλη η λαϊκή πίστη ώστε όπως λέει ο Ηρόδοτος οι ευσεβείς, απέδωσαν σ` αυτούς τη νίκη τους κατά των βαρβάρων και οι μάγοι των Περσών έκαναν σπονδή στους Ήρωες που ήταν θαμμένοι στην Τροία. Η επικράτηση του Χριστιανισμού σήμανε θεωρητικά και το τέλος της Ηρωολατρείας. Λέμε θεωρητικά γιατί στην πραγματικότητα ο Χριστιανισμός στη θέση της τοποθέτησε την Αγιολατρεία και με την πάροδο του χρόνου μάλιστα αποδόθηκαν στους Αγίους όλες οι εξουσίες και οι ιδιότητες που είχαν οι προκάτοχοί τους. Έτσι η λατρεία των Ηρώων επιζεί ως την εποχή μας.

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 334
Θέματα: Ελλάδα, Βιογραφία: θρησκευτική & πνευματική, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα