Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Αριστουργήματα αρχαίας ελληνικής γλυπτικήςΚωδικός: 978-960-204-265-6Έτος έκδοσης: 2005Συγγραφέας: Ζαφειροπούλου, Φωτεινή Ν.Εκδοτικός οίκος: ΜέλισσαΕλλάδα, Γλυπτική

Αριστουργήματα αρχαίας ελληνικής γλυπτικής
Tιμή Καταλόγου:81.62
Έκπτωση:66%
Τελική Τιμή:28.00€

(. . .) Το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο να αναδείξει το «κάλλος» της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, με επιλογή έργων από μουσεία της Ελλάδας, της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Με σύντομες περιγραφές και σχολιασμούς ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον - γεωγραφικό, ιστορικό, κοινωνικό και θρησκευτικό -, που δημιούργησε και συνετέλεσε στην εξέλιξη αυτής της τέχνης. Ωστόσο, η εικονογραφική προσέγγιση είναι διαφορετική, επιλεκτική. Το βλέμμα αποφεύγει το σύνολο και επικεντρώνεται σε λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν ιδιαίτερες πτυχές της γλυπτικής δημιουργίας και αντανακλούν τη ματιά δύο εξαιρετικά προικισμένων Ελλήνων φωτογράφων, του Ηλία Ηλιάδη και του Σωκράτη Μαυρομμάτη. Έτσι αυτή η «ιστορία» της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής λειτουργεί ως μια διαδρομή του βλέμματος, που σκοπό έχει να ζωντανέψει και να δώσει πνοή σε άψυχα μουσειακά έργα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Ελαφρώς ταλαιπωρημένο το κάλυμμα

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
Σελίδες: 250
Θέματα: Ελλάδα, Γλυπτική
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα