Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Αρχιτεκτονική θεωρίαΚωδικός: 978-960-235-740-8Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: Biermann, VeronicaΕκδοτικός οίκος: ΓΝΩΣΗΘεωρία της Τέχνης, Ιστορία της Τέχνης / στυλ τέχνης & σχεδίασης, Αρχιτεκτονική, Εκπαιδευτικό : Ιστορία

Αρχιτεκτονική θεωρία
Τελική Τιμή:30.00€

Η δημοσίευση του De architectura libri decem (Περί αρχιτεκτονικής βιβλία δέκα) συνιστά την παλαιότερη αρχιτεκτονική πραγματεία και τη μόνη που σώθηκε ακέραια από την προχριστιανική περίοδο. Δεν παρέχει μόνο μια εξαιρετική εποπτεία της αρχιτεκτονικής και των αρχών της, κατά την κλασική και ρωμαϊκή αρχαιότητα. Θεμελιώνει επίσης όλες τις περί αρχιτεκτονικής θεωρίας συζητήσεις, από την Αναγέννηση και μετά. Είναι πιθανό ότι η πραγματεία γράφτηκε την τρίτη ή τη δεύτερη προ Χριστού δεκαετία. Αφιερωμένη στον αυτοκράτορα Αύγουστο, συντάχθηκε από την κάλαμο κάποιου μηχανικού που υπηρετούσε στον ρωμαϊκό στρατό κι έμεινε γνωστός ως Βιτρούβιος, από το όνομα του γένους του. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ