Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μια ιστορία του διαβόλουΚωδικός: 978-960-375-499-2Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Muchembled, RobertΕκδοτικός οίκος: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΙστορία : θεωρία και μέθοδοι, Ιστορία της θρησκείας, Σατανισμό και δαιμονολογία

Μια ιστορία του διαβόλου
Tιμή Καταλόγου:28.40
Έκπτωση:33%
Τελική Τιμή:19.00€

Το βιβλίο αυτό ερευνά μια πτυχή του δυτικού πολιτισμού, τις διαφορετικές μορφές που προσλαμβάνει η έννοια του Κακού στο πέρασμα του χρόνου, ακολουθώντας τα βήματα του διαβόλου. Όλα ξεκινούν τον 12ο αιώνα, όταν στην Ευρώπη αποκρυσταλλώνεται η εικόνα του Σατανά με τη διπλή μορφή του Εωσφόρου αλλά και του βδελυρού κτήνους που ελλοχεύει μέσα στα σωθικά του αμαρτωλού. Στη διάρκεια των αιώνων, ο διάβολος άλλαξε πολλές φορές όνομα και ρόλους ανάλογα με την εποχή, επηρεάζοντας καταλυτικά την ανθρώπινη ιστορία και αφήνοντας τα ίχνη του ξεκάθαρα στο χώρο της τέχνης. Ο Muchembled χρησιμοποιώντας ευρύ φάσμα έντυπου και εικαστικού υλικού, από την εικονογράφηση των μεσαιωνικών χειρογράφων ως τις πιο πρόσφατες παραγωγές του Χόλιγουντ, και τα πορίσματα ερευνητών από πολλούς τομείς, αναλύει - εκτός από τις κοινωνικές - τις πολιτικές και θρησκευτικές πτυχές του θέματος. Ένα βιβλίο ερεθιστικά ενδιαφέρον και πλήρως τεκμηριωμένο που απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν το `διάβολο` μέσα τους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 466
Τίτλος πρωτότυπου: Une histoire du Diable
Θέματα: Ιστορία : θεωρία και μέθοδοι, Ιστορία της θρησκείας, Σατανισμό και δαιμονολογία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα