Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι εγκαταλειμμένοιΚωδικός: 978-960-16-3472-2Έτος έκδοσης: 2010Συγγραφέας: Tzouliadis, TimΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΗ.Π.Α., Μετανάστευση, προσφυγιά και εποικισμός, Διεθνείς σχέσεις

Οι εγκαταλειμμένοι
Τελική Τιμή:18.00€

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν κατεξοχήν χώρα υποδοχής μεταναστών και σχεδόν τίποτε δεν προοιωνιζόταν τη μετανάστευση χιλιάδων αντρών, γυναικών και παιδιών, στα σκοτεινά χρόνια της Ύφεσης της δεκαετίας του `30, από τη χώρα αυτή προς τη Ρωσία του Στάλιν. Εκεί όπου ο καπιταλισμός είχε αποτύχει, ο κομμουνισμός υποσχόταν αξιοπρέπεια για τον εργάτη, φυλετική ισότητα και τίμια εργασία. Αυτό το οποίο στην ουσία τους περίμενε ήταν μια τεράστια προδοσία. Με μια αξιοσημείωτη ιστορική έρευνα η οποία εκτείνεται σε εβδομήντα χρόνια πολιτικών αλλαγών, ο Τιμ Τζουλιάδης ακολουθεί αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους -ανθρακωρύχους και μουσικούς, αγρότες και μηχανικούς- από το Πίτσμπουργκ, το Ντιτρόιτ και το Λος Άντζελες σε ένα επικό και τρομακτικό ταξίδι από το οποίο απέμειναν ελάχιστοι. Μέσα από επίσημα αρχεία, απομνημονεύματα, ανταποκρίσεις εφημερίδων και συνεντεύξεις, ο συγγραφέας αναζητά το πιο προσεκτικά φυλαγμένο αρχείο της σύγχρονης ιστορίας για να ανασυνθέσει την ιστορία των μεταναστών. Μια ιστορία τιμιότητας, ζωντάνιας και ιδεαλισμού που προβάλλεται έναντι του βάρβαρου μηχανισμού καταστολής. Η αφήγηση του μας οδηγεί από τους αγώνες μπέιζμπολ στις νυχτερινές εκτελέσεις την εποχή της τρομοκρατίας του Στάλιν και στους τόπους του μαρτυρίου στον Αρκτικό Κύκλο. Αποκαλύπτει την ιδιοτέλεια Αμερικανών διπλωματών, οι οποίοι αρνήθηκαν άσυλο σε συμπατριώτες τους, καθώς και τους φονικούς πράκτορες του φανατισμού. Αναλύει διεθνείς σχέσεις και οικονομικά αίτια και διασώζει προσωπικές πράξεις καλοσύνης και αυτοθυσίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 570
Τίτλος πρωτότυπου: The Forsaken
Θέματα: Η.Π.Α., Μετανάστευση , προσφυγιά και εποικισμός, Διεθνείς σχέσεις
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα