Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Πάντων μέτρον άνθρωπος;Κωδικός: 978-960-522-277-2Έτος έκδοσης: 2011Συγγραφέας: Διονυσιάδης, Σπύρος Α.Εκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΔιηγήματα

Πάντων μέτρον άνθρωπος;
Τελική Τιμή:10.60€

Το βιβλίο περιέχει μια σειρά διαχρονικών διηγημάτων, με διαφορετικό θέμα το καθένα, αλλά με επίκεντρο την ανθρώπινη συμπεριφορά, που άλλοτε αντιστέκεται στα γεγονότα που θεωρεί απαράδεκτα, ή άλλοτε συνθηκολογεί, ή και πρωτοστατεί, σε καταστάσεις πέρα από κάθε ηθική ή λογική αρχή.

Αλλού ο άνθρωπος, κυνηγημένος από τους συνανθρώπους του, προσπαθεί να επιβιώσει, και βρίσκει, μέσα στην παγωμένη νύχτα, τη ζεστασιά με το κουλούριασμα στην αγκαλιά του, που άδολα του προσφέρει, ένα ζώο.

Αλλού δύο πιτσιρίκια, καταφέρνουν να γελοιοποιήσουν τον κατακτητή, χωρίς να έχουν ακριβή επίγνωση για τις συνέπειες της πράξης τους.

Σε άλλα διηγήματα (επιστήμονες), χάριν του χρήματος ή της ιδεολογίας που ενστερνίζονται, καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτη.

Σε άλλο, μια γυναικεία μορφή, έρχεται σαν όραμα, να τον αγκαλιάσει την στιγμή που χάνει τη ζωή του στα νερά του Αιγαίου.

Αυτά σαν μια σύντομη αναφορά σε μερικά από τα διηγήματα.

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 164
Θέματα: Διηγήματα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα