Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕΚωδικός: 40/214Έτος έκδοσης: 9789608249264Συγγραφέας: Γιωτόπουλος ΓιώργοςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ
Τελική Τιμή:15.90€
Προσφορά: 5.00€
Κέρδος:  69%

Τον Γιώργο Γιωτόπουλο τον γνώρισα το 1967 στο στρατόπεδο Παρθενίου στη Λέρο. Αλλά και πριν να τον γνωρίσω άκουγα στις οργανώσεις να αναφέρεται το όνομά του, πάντοτε με εκτίμηση και σεβασμό, αλλά και με διάθεση σχολιασμού της απόφασής του και της στάσης του, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του &rsquo50, να μην προσχωρήσει στις παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ, παρ&rsquo όλο που είχε λάβει τη σχετική «εντολή», αλλά να παραμείνει και να οργανωθεί από τη θέση του, ως υπευθύνου της Νεολαίας της ΕΔΑ Πειραιώς. Από την πληθώρα των γεγονότων στα οποία αναφέρεται τούτο το βιβλίο, θα σταθώ μόνο σ&rsquo αυτό, πρώτα γιατί νομίζω ότι εκείνη η στάση του αποτελεί από τα λίγα, εκείνη την εποχή δείγματα ωριμότητας και δεύτερο γιατί αναφέρεται σε κρίσιμα τότε ζητήματα της τακτικής του ΚΚΕ μετά τη στρατιωτική και πολιτική του ήττα στον εμφύλιο πόλεμο και των σχέσεών του με την ΕΔΑ (. . .)

ΠΡΟΛΟΓΟΙ

ΔΥΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ «ΣΥΜΜΑΧΩΝ»
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ
ΜΙΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕ
Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΣΑ
ΑΠΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ
ΞΑΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ . . . ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 16 ΕΠΟΝΙΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΓΟΡΕΥΕΙ
ΚΑΙ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αθήνα 2003, σελ. 350
Εκδόσεις Μπένου