Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Το λέγαν ξάστεροΚωδικός: 978-960-04-0108-0Έτος έκδοσης: 1995Συγγραφέας: Γκέρτσου - Σαρρή, Άννα, 1936-2011Εκδοτικός οίκος: ΚΕΔΡΟΣΦαντασίας και αληθινές ιστορίες (Παιδικά/Εφηβικά)

Το λέγαν ξάστερο
Tιμή Καταλόγου:15.20
Έκπτωση:22%
Τελική Τιμή:11.90€

Ο μικρός ήρωας, αγροτόπαιδο σε χωριό της Ανατολικής Θράκης, το σκάει από το σχολείο του γιατί δεν αντέχει το ξύλο. Ξενιτεύεται στις Φέρες όπου, εκτός από την τέχνη του, μαθαίνει άθελα και για τους Έλληνες μυστικούς που προετοιμάζουν την απελευθέρωση του ελληνισμού. Ο κομήτης του Χάλεϋ, η στάση στο θωρηκτό Ποτέμκιν, οι δύο Βαλκανικοί πόλεμοι σημαδεύουν την εποχή και τη ζωή του ήρωα. Μετά από συνεχή περιπλάνηση, έφηβος πια, καταλήγει στην Πόλη - των παιδικών του ονείρων. Εκεί, μέσα από επεισόδια κωμικοτραγικά, θα αντιληφθεί την ανάγκη της μόρφωσης, θα εκπολιτιστεί, θα νιώσει την πρώτη του αγάπη, θα παρατηρήσει τις κοινωνικές και πολιτικές διαφορές. Σφραγίδα τρυφερή σ` όλες τις φάσεις της ζωής του η φιλία του μ` ένα συνομήλικο Τούρκο μέχρι την ώρα που θα την τερματίσουν τα ιστορικά γεγονότα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Θέματα: Φαντασίας και αληθινές ιστορίες (Παιδικά/Εφηβικά)
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Κοινό: Νεαρές ηλικίες