Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο ΙΔΕΑ έδωσε τη χούνταΚωδικός: 978-960-205-324-9Έτος έκδοσης: 1995Συγγραφέας: Δαμιανάκος, ΓιώργοςΕκδοτικός οίκος: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕλλάδα, Ευρωπαϊκή ιστορία

Ο ΙΔΕΑ έδωσε τη χούντα
Tιμή Καταλόγου:12.54
Έκπτωση:53%
Τελική Τιμή:5.90€

Την 16-11-52 επεκράτησεν ο Συναγερμός και τότε ο ΙΔΕΑ εμφανίζεται στη σκηνή θρασύς και βίαιος. Αμέσως αποστρατεύει όλους τους Αντιστρατήγους και πολλούς ανωτάτους. Επαναφέρει τους στασιαστάς και προωθεί αυτούς εις ηγετικάς θέσεις. Με την προπαγάνδαν του αρχίζει τη δυσφήμισιν των ικανοτέρων αξιωματικών, οίτινες δεν ανήκουν εις αυτόν και την διαφήμισιν των στελεχών του. Όλα δείχνουν ότι ο ΙΔΕΑ ετοιμάζεται για γενική εκκαθάρισιν του Στρατού.

Η δράσις αυτή του ΙΔΕΑ προκαλεί αντιδράσεις, ώστε όταν εξασθένησεν η παντοδυναμία του Παπάγου, η κυβέρνησις αποφασίζει να μετριάσει τη δύναμιν του ΙΔΕΑ δια της απομακρύνσεως των ηγετικών στελεχών ίνα ησυχάσει ο Στρατός, αλλά στην απόφασιν αυτήν αντιδρούν τα Ανάκτορα, το Νατο, οι Αμερικάνοι και η κυβέρνησις υπαναχωρεί.

Κατάσταση: ΜΕΤΡΙΑ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 145
Θέματα: Ελλάδα, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα