Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Επιδιώκοντας την ισχύΚωδικός: 978-960-484-369-5Έτος έκδοσης: 2019Συγγραφέας: McNeill William H.Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΙστορία, Περιφερειακή και εθνική ιστορία

Επιδιώκοντας την ισχύ
Tιμή Καταλόγου:27.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:24.30€

Με τη γνωστή του εμβρίθεια και αφηγηματική δεινότητα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά τη στρατιωτική και κοινωνική ιστορία με την ιστορία της τεχνολογίας και της οικονομίας, ο William H. McNeill στο βιβλίο αυτό διατρέχει με άκρως πρωτότυπη ματιά ουσιαστικά ολόκληρη την Ιστορία της ανθρωπότητας, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι τις μέρες μας.

Ο McNeill ενδιαφέρεται κατ? αρχάς να επισημάνει πώς οι «κύκλοι» της παγκόσμιας ιστορίας ?όπως, για παράδειγμα, οι άνοδοι και οι πτώσεις ολόκληρων αυτοκρατοριών? μπορούν να ερμηνευθούν αν λάβει κανείς υπόψη την εισαγωγή συγκεκριμένων τεχνολογικών καινοτομιών που χρησιμοποιήθηκαν για πολεμικούς σκοπούς. Παρακολουθεί έτσι πώς άλλαξαν οι κοινωνικές και πολιτικές δομές μέσα από την εμπορευματοποίηση και εκβιομηχάνιση του πολέμου, εστιάζοντας στα διάφορα κομβικά σημεία: την ανάδυση των δυνάμεων την αγοράς στην Κίνα του 11ου αιώνα μ.Χ., τη στρατιωτική και τεχνολογική υπεροχή της δυτικής Ευρώπης τους επόμενους αιώνες, τη Γαλλική Επανάσταση και την ?εξίσου ανατρεπτική, με άλλους όρους? Βιομηχανική Επανάσταση, τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους του 20ού αιώνα, την εμφάνιση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, τα πυρηνικά όπλα και την «κούρσα των εξοπλισμών» του Ψυχρού Πολέμου.

 

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 480
Θέματα: Ιστορία, Περιφερειακή και εθνική ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Κοινό: Εκπαίδευση ενηλίκων, Φοιτητές, Επαγγελματική και Ακαδημαϊκή, Γενικά/εμπόριο