Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Τα παιδιά από το ΝτολόρεςΚωδικός: 978-960-6715-65-5Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: Symmes, PatrickΕκδοτικός οίκος: ΠΑΠΥΡΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣΚούβα, Ιστορία της Αμερικής, Πολιτική και κυβέρνηση

Τα παιδιά από το Ντολόρες
Tιμή Καταλόγου:22.32
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:7.90€

Σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του 1941 εικονίζονται 238 παιδιά και έφηβοι με ατσαλάκωτες στρατιωτικές στολές. Είναι οι μαθητές του θρησκευτικού Κολεγίου Ντολόρες στο Σαντιάγο δε Κούμπα. Ανάμεσα στους μαθητές συγκαταλέγονται οι γιοι του πλούσιου γαιοκτήμονα Άνχελ Κάστρο, ο Ραούλ και ο χαρισματικός Φιντέλ. Λίγα χρόνια αργότερα κάποια από τα παιδιά της φωτογραφίας θα βοηθήσουν το συμμαθητή τους Φιντέλ Κάστρο να ηγηθεί της επανάστασης, κάποια άλλα όμως θα πάρουν τα όπλα εναντίον του ή το δρόμο για την εξορία. Ο Πάτρικ Σιμς αναζήτησε τους μαθητές του Κολεγίου Ντολόρες, από την Αβάνα ως την κοινότητα των αυτοεξόριστων στο Μαϊάμι, και παρουσιάζει εδώ τη βιογραφία της γενιάς που οργάνωσε την Κουβανέζικη Επανάσταση, δημιούργησε αλλά και έχασε την Κούβα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 416
Τίτλος πρωτότυπου: The Boys from Dolores
Θέματα: Κούβα, Ιστορία της Αμερικής, Πολιτική και κυβέρνηση
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα