Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Σελίδες από την βαλκανική αντίδραση στην οθωμανική επέκταση κατά τους 14ο και 15ο αιώνεςΚωδικός: 978-960-7290-22-9Έτος έκδοσης: 1991Συγγραφέας: Σαββίδης, Αλέξιος Γ. Κ.Εκδοτικός οίκος: ΗΡΟΔΟΤΟΣΟθωμανική Αυτοκρατορία, Ασιατική ιστορία

Σελίδες από την βαλκανική αντίδραση στην οθωμανική επέκταση κατά τους 14ο και 15ο αιώνες
Tιμή Καταλόγου:10.60
Έκπτωση:55%
Τελική Τιμή:4.80€

Οι τελευταίες δεκαετίες του 14ου, όπως επίσης και ο 15ος αιώνας, υπήρξαν αποφασιστικοί σταθμοί για την οθωμανική επέλαση στη νοτιοανατολική Ευρώπη - μια επέλαση που σφραγίστηκε με την κατάκτηση και τμηματική ενσωμάτωση, πλην της βυζαντινής πρωτεύουσας Κωνσταντινούπολης και των τελευταίων βυζαντινών προπυργίων, του Μορέως και της Τραπεζούντας, επίσης της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Βλαχίας και της Αλβανίας. Οι χώρες αυτές στη διάρκεια των αγώνων τους ενάντια στο πανίσχυρο Οθωμανικό σουλτανάτο αντέταξαν πεισματώδη αντίσταση, αναδεικνύοντας μάλιστα και ηγετικές προσωπικότητες. Παράλληλα, λίγο μετά την πτώση του Βυζαντίου, εμφανίστηκαν στον ελλαδικό χώρο τα πρώτα επαναστατικά κινήματα κατά του κατακτητή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 119
Θέματα: Οθωμανική Αυτοκρατορία, Ασιατική ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα