Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ερυθρόν και μέλαν-μελέτες στην αρχαία ελληνική κεραμικήΚωδικός: 978-960-206-470-2Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Sparkes, Brian A.Εκδοτικός οίκος: Παπαδήμας Δημ. Ν.Ελλάδα, Κεραμική: έργα τέχνης Έργα τέχνης

Ερυθρόν και μέλαν-μελέτες στην αρχαία ελληνική κεραμική
Tιμή Καταλόγου:26.50
Έκπτωση:60%
Τελική Τιμή:10.60€

Ποιές πληροφορίες μας δίνει η ελληνική κεραμική για τον αρχαίο κόσμο; Γιατί οι σύγχρονοι συλλέκτες πληρώνουν τόσο υψηλά ποσά γι` αυτήν; Το «Ερυθρόν και Μέλαν» καλύπτει τις κυριότερες φάσεις στην ιστορία της ελληνικής κεραμικής παραγωγής -τόσο της διακοσμημένης όσο και της αδιακόσμητης- , όπως την κατανοούμε σήμερα. Δίνει μια σύγχρονη αξιολόγηση των τρόπων μελέτης της ελληνικής κεραμικής και ενθαρρύνει νέους τρόπους προσέγγισης. Στο βιβλίο υπάρχει μια λεπτομερής ανάλυση του θέματος που απεικονίζουν οι γραπτές σκηνές, καλύπτοντας μερικές από τις κύριες πλευρές της αρχαίας Ελλάδας: μύθο, φαντασία και καθημερινή ζωή. Επιπλέον τοποθετεί τα αντικείμενα μέσα στο πλαίσιο της κοινωνίας που τα παρήγαγε, τονίζοντας όλες τις πληροφορίες που δίνει η μελέτη τους για την κοινωνία, την ιστορία της τέχνης, τη μυθολογία και την οικονομία. Αυτός ο τόμος καλύπτει, επίσης, μια ιδιαίτερα παραμελημένη περιοχή: την ιστορία της συλλογής της ελληνικής κεραμικής από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα. Δείχνει πώς οι αξίες της αγοράς αυξήθηκαν σταδιακά για να φτάσουν στις σημερινές υψηλές τιμές, και εξετάζει από κοντά τον ενθουσιασμό των συλλεκτών. Ο Brian Sparkes σπούδασε κλασικές σπουδές και αρχαιολογία στο King` s College στο Λονδίνο και στην Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή στην Αθήνα. Είναι καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο Southampton University. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι το «Greek Art» και το «Greek Pottery: An Introduction».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 214
Τίτλος πρωτότυπου: The red and the black. Studies in greek pottery
Θέματα: Ελλάδα, Κεραμική: έργα τέχνης Έργα τέχνης
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα