Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Από τη Δυτική Ευρώπη στην Ανατολική ΜεσόγειοΚωδικός: 978-960-01-1443-0Έτος έκδοσης: 2012Συγγραφέας: Ντούρου - Ηλιοπούλου, ΜαρίαΕκδοτικός οίκος: Gutenberg - Γιώργος & Κώστας ΔαρδανόςΕυρωπαϊκή ιστορία

Από τη Δυτική Ευρώπη στην Ανατολική Μεσόγειο
Tιμή Καταλόγου:14.90
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:7.50€

Το βιβλίο αυτό αποτελεί συμβολή στην ιστορία των σταυροφορικών ηγεμονιών που δημιουργήθηκαν μετά την Δ` σταυροφορία στο χώρο της άλλοτε βυζαντινής αυτοκρατορίας (Ρωμανίας). Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην εξέταση των δυτικών θεσμών (εκκλησιαστικών, διοικητικών, φεουδαρχικών) που εμφυτεύτηκαν στις κτήσεις, σύμφωνα με λατινικές κυρίως πηγές.

Η έντονη κινητικότητα των Δυτικών την περίοδο των σταυροφοριών στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου και οι συνέπειες της παρουσίας τους στη Ρωμανία, όπως και η πολιτική των λατινικών δυνάμεων, οι κοινωνικο-οικονομικές σχέσεις και η συμβίωση με τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί την κύρια θεματική της μελέτης. Το βιβλίο αυτό είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για όσους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν ερευνητικά και βιβλιογραφικά τη σημαντική αυτή περίοδο της ελληνικής ιστορίας.

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 212
Θέματα: Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα