Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Γλυκά του κουταλιούΚωδικός: 978-960-8372-02-3Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Ζαχαριάδου, Ελένη Γ.Εκδοτικός οίκος: ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΟΔιηγήματα

Γλυκά του κουταλιού
Tιμή Καταλόγου:16.96
Έκπτωση:18%
Τελική Τιμή:13.90€

Πέντε ξεχωριστές ιστορίες. Οι ήρωες μονολογούν χωρίς αναστολές και αφηγούνται τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής τους. Κοινό σημείο αναφοράς αποτελεί σε κάθε ιστορία ένα διαφορετικό γλυκό του κουταλιού.
Στο "Βύσσινο" παρακολουθούμε την προσωπική διαδρομή της Έλλης από το λαμπερό τοπίο της Σμύρνης ως την αναγκαστική προσαρμογή της -μετά την Μικρασιατική καταστροφή- σ` ένα απόμακρο χωριό της Ελλάδας.
Στο "Πορτοκάλι" η Λουκία παλεύει να επιβιώσει στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και να ξεκινήσει μια νέα ζωή μακριά από τις μνήμες που τη βασανίζουν.
Στο "Κυδώνι" ο Ανέστης καταπιέζεται αφόρητα από τη γυναίκα του και κάνει τη δική του επανάσταση.
Στο "Καρύδι" η φιλοδοξία του Λάκη τον φέρνει αντιμέτωπο με το ερωτικό πάθος και τον σέρνει στην καταστροφή.
Στο "Περγαμόντο" ο Φίλιππος υπερασπίζεται την ερωτική κλίση του και συγκρούεται με την κυριαρχική προσωπικότητα της μητέρας του.
Ανεκπλήρωτα όνειρα, προδομένοι έρωτες, η νομοτέλεια του συμφέροντος και η σκιά του θανάτου βουλιάζουν στο παχύρευστο σιρόπι. Γεύσεις αναμειγνύονται και αφήνουν μια αίσθηση γλυκόπικρη. Η δύναμη της ρεαλιστικής αφήγησης κρατά τα κείμενα μετέωρα ανάμεσα στο καλό και στο κακό που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος, μακριά από ζυγαριά και αποτίμηση. Όλοι οι ήρωες είναι παιδιά του Δημιουργού.

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 219
Θέματα: Διηγήματα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα