Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μπουβάρ και ΠεκυσέΈτος έκδοσης: 1982Συγγραφέας: Flaubert, Gustave, 1821-1880Εκδοτικός οίκος: ΗΡΙΔΑΝΟΣΓαλλία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Μπουβάρ και Πεκυσέ
Tιμή Καταλόγου:21.20
Έκπτωση:67%
Τελική Τιμή:6.90€

Στις 12 Ιουλίου 1872, από τη Μπανιέρ-ντε-Λυσόν, ο Φλωμπέρ γράφει στη Γεωργία Σάνδη πως διάβασε μόλις τον Πίκγουϊκ, κι ότι πρόκειται ν' αρχίσει ένα καινούργιο βιβλίο, αυτό που δε μπορούσε να ξέρει πως θα 'ταν το τελευταίο που θα 'βγαινε από την πένα του, το "Μπουβάρ και Πεκυσέ". Για το αριστούργημα του Ντίκενς κάνει αυτή την κρίση: "Έχει μέρη υπέροχα" αλλά τι ελαττωματική σύνθεση!...". Πρέπει να συγκρατήσουμε αυτή την κρίση τη στιγμή που ο Φλωμπέρ καταπιάνεται ο ίδιος σ' ένα βιβλίο που το πλάνο του -που δεν παύει να το μετατρέπει- έχει δώσει αφορμή σε όχι λίγες συζητήσεις. Κι ύστερα, δεν κάνει εντύπωση που ο μεγάλος συγγραφέας ενδιαφέρθηκε για τα πειράματα της λέσχης των πικγουϊκιανών, την ώρα που μέσα στο πνεύμα του ζούσαν κιόλας οι δυο διάσημοι ανθρωπάκοι, που η σιλουέτα, ο χαρακτήρας και το πεπρωμένο τους κρατούν σα μια αχνή ανταύγεια από τις καρικατούρες του Ντίκενς;
Το τι ήθελε να φτιάξει γράφοντας αυτό το βιβλίο, ο Φλωμπέρ το έχει πει πολλές φορές ο ίδιος αλλά τα λόγια κι οι εκμυστηρεύσεις του έχουν ίσως συμβάλει να παραπλανήσουν τους αναγνώστες και τους κριτικούς που γυρεύουν να ξεδιαλύνουν το νόημα του πιο αντιγνωμούμενου έργου του: "Θ' αρχίσω ένα βιβλίο που θα μ' απασχολήσει πολλά χρόνια... Είναι η ιστορία αυτών των δυο ανθρωπάκων που αντιγράφουν ένα είδος κριτικής εγκυκλοπαίδειας σε φάρσα... Θα μου χρειαστεί γι' αυτό να μελετήσω πολλά που αγνοώ... Πρέπει να 'ναι κανείς τρελός και τριπλά μανιακός για ν' αναλάβει ένα τέτοιο βιβλίο!... Είναι κάτι πιο σημαντικό απ' τον "Πειρασμό τον Αγίου Αντωνίου", που θα 'χει και την αξίωση να είναι κωμικό... Δεν είμαι σίγουρος πως το βιβλίο που ονειρεύομαι τώρα θα μπορέσει να γίνει καλό, όμως αυτό δε μ' εμποδίζει να τ' αναλάβω. Πιστεύω πως η ιδέα του είναι πρωτότυπη, τίποτα περισσότερο. Κι ύστερα, όπως ελπίζω να ξεχύσω μέσα σ' αυτό τη χολή που με πνίγει, πάει να πει να φωνάξω κάποιες αλήθειες, ελπίζω μ' αυτό τον τρόπο "να καθαρθώ" και να 'μαι ύστερα πιο ολύμπιος, ιδιότητα που απόλυτα μου λείπει".
Από τον Ιούλιο του 1872 ως το Μάη του 1880, ο Φλωμπέρ δουλεύει κανονικά σ' αυτό το έργο όπου "θα ξεθυμάνει την οργή του", που θα 'ναι σαν "ο εμετός του" και που θέλει να το κάνει "το αντίστοιχο του Πειρασμού του Αγίου Αντωνίου"

Εντουάρ Μαινιάλ, Εισαγωγή

ΜΠΟΥΒΑΡ ΚΑΙ ΠΕΚΥΣΕ
Κεφάλαια: Ι-X
Επίλογος
Μάρθας Ρομπέρ - Αρτύρ Ανταμόφ, Η τέχνη και η ζωή του Φλωμπέρ
Ρολάν Μπαρτ, Η κρίση της αλήθειας Μονίκ Βιττίγκ, Σκέψεις για το Μπουβάρ και Πεκυσέ
Φωτογραφίες, σχέδια, σκίτσα

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 431
Τίτλος πρωτότυπου: Bouvard et P?cuchet
Θέματα: Γαλλία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα