Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΩΝΈτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Αγγελής, Βαγγέλης & Δαφέρμος, Ολύμπιος Ε.Εκδοτικός οίκος: ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣΕλλάδα, Ομιλίες, Ευρωπαϊκή ιστορία

ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΩΝ
Tιμή Καταλόγου:15.82
Έκπτωση:12%
Τελική Τιμή:14.00€

Αυτό το βιβλίο αποτελείται από αποσπάσματα δηλώσεων, συνεντεύξεων και άρθρων ογδόντα εννιά φοιτητών, που στην πλειονότητά τους πρωτοστάτησαν στο Αντιδικτατορικό Φοιτητικό Κίνημα.
Χρησιμοποιήθηκαν κυρίως εφημερίδες και περιοδικά από το 1974 έως το 1993, μία τηλεοπτική εκπομπή, μέρος του οπτικοακουστικού υλικού της ΕΔΙΑ, το οποίο δημοσιεύεται για πρώτη φορά, υπεύθυνες δηλώσεις φοιτητών του ΕΜΠ που κατατέθηκαν στην Πρυτανεία του Ιδρύματος για την εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο, στις 14.2.1973, και μέρος της αλληλογραφίας του Ολύμπιου Δαφέρμου με φοιτητές που πήραν ενεργά μέρος στο Κίνημα.
Το υλικό ταξινομήθηκε και χωρίστηκε σε θεματικές ενότητες με κύριο μέλημα να αντιπροσωπευθούν όλες οι απόψεις που υπάρχουν για το Αντιδικτατορικό Φοιτητικό Κίνημα και το Πολυτεχνείο.
Κάποιοι παρουσιάζονται πολλές φορές. Κάποιοι άλλοι όχι και κάποιοι τρίτοι καθόλου, αν και η συμβολή τους στο Κίνημα ήταν ιδιαίτερα σημαντική.
Κάποιοι επέλεξαν να μιλήσουν, κάποιοι να σιωπήσουν.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Βαγγέλης Αγγελής
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ «ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»
Ολύμπιος Δαφέρμος
ΑΙΣΘΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 1972-3
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ : ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 1972-3
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ : ΤΟ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ : ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΠΗΓΕΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 368
Θέματα: Ελλάδα, Ομιλίες, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα