Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι Αγίες των ημερών τουςΚωδικός: 978-960-03-2880-6Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Κολοβός, ΒασίληςΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΚαστανιώτηΜυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Οι Αγίες των ημερών τους
Tιμή Καταλόγου:14.84
Έκπτωση:33%
Τελική Τιμή:9.90€

Μια μυθιστορία που αρχίζει από τη σημαδιακή μέρα 2 του Μάη, του σωτηρίου έτους 1919. Τη μέρα αυτή ο ελληνικός στρατός, ως στρατός κατοχής, αποβιβάστηκε στη Σμύρνη, ανοίγοντας την αυλαία της πλέον παράλογης τραγωδίας που σημάδεψε τον αιώνα που πέρασε. Παρακολουθώντας τους ήρωες του βιβλίου στην εικοσάχρονη διαδρομή τους, βλέπουμε την ανάπτυξη και την εδραίωση της αστικής τάξης, αλλά και την καπιταλιστική της ολοκλήρωση. Ως ώριμη ανάγκη των οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, παρακολουθούμε τη γέννηση και τα πρώτα βήματα της εργατικής τάξης στη χώρα μας. Η συνειδητοποίησή της ως ξεχωριστής τάξης την κάνει πολιτικά πρωτοπόρα. Όταν εκφράζει τις θέσεις της μέσα από το δικό της κόμμα, αρχίζει η πάλη. Σε κάθε ανώτερη πράξη αυτού του καιρού συμμετέχει πάντα και η γυναίκα, αν και συχνά βρίσκεται πίσω από τα φώτα των γεγονότων. Μια ιστορία γεμάτη πόνο, αγάπη απέραντη και κατανόηση για τις ανθρώπινες δυνατότητες και αδυναμίες των καθημερινών ανθρώπων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 361
Θέματα: Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα