Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Γραφές του έρωταΚωδικός: 978-960-8032-15-6Έτος έκδοσης: 1999Συγγραφέας: Espinosa, MariaΕκδοτικός οίκος: ΣτάχυΗ.Π.Α., Μυθιστορήματα

Γραφές του έρωτα
Tιμή Καταλόγου:14.88
Έκπτωση:33%
Τελική Τιμή:10.00€

Οι `Γραφές του Έρωτα` είναι ένα βιβλίο για τη ζωή της γυναίκας, της γυναίκας πέρα από σύνορα, πατρίδες, κοινωνικούς περιορισμούς, που μπορεί να είναι Αμερικανίδα, Ευρωπαία, Ελληνίδα ή Εβραία και που ο αγώνας της είναι αγώνας επιβίωσης σε καθημερινή βάση κι αγώνας συμβίωσης με το αρσενικό. Η δύναμη της γυναίκας που βάλλεται και που ταυτόχρονα την προστατεύει το θείο δώρο της μητρότητας έγκειται στη δυνατότητά της να αφουγκράζεται, να διαισθάνεται, να αυτοπροστατεύεται, να δυναμώνει μέρα τη μέρα, λεπτό το λεπτό. Η πρωταγωνίστρια, Ρόζα ή Μαρία, καταφέρνει να επιβιώσει και με τις στάχτες του Αντόνιο, του αιώνιου αρσενικού και μεγάλου ηττημένου, να σκορπίσει το πικρό παρελθόν, χτίζοντας ένα πιο σταθερό και περισσότερα υποσχόμενο μέλλον.
Με τρόπο ρεαλιστικό και λόγο πυκνό και συγκεκριμένο, όπου οι λέξεις χτυπούν στο μεδούλι σαν μικρές κοφτερές μαχαιριές, η Μαρία Εσπινόζα δημιουργεί ένα λυρικό ποίημα μέσα από μια σύγχρονη, μεταμοντέρνα πραγματικότητα. Οι ανθρώπινοι χαρακτήρες και οι χώρες ανακατεύονται, οι γλώσσες διαδέχονται η μια την άλλη. Ένα κείμενο γραμμένο στα αγγλικά, με διαλόγους ολόκληρους στα γαλλικά και παρεμβολές στα ισπανικά, κατορθώνει να εκφράσει τη μεγαλοσύνη της γυναίκας, που μέσα απ` αυτή τη δίνη βγαίνει τελικά νικητής.
Η Ρόζα ή Μαρία τώρα πλέον ξέρει ποια είναι. Μια γυναίκα αυτοδημιούργητη, οπλισμένη μ` ένα γερό σύστημα αξιών.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 385
Τίτλος πρωτότυπου: Longing
Θέματα: Η.Π.Α., Μυθιστορήματα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα