Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Από την κοσμογονία στην γλωσσογονίαΚωδικός: 978-960-03-5176-7Έτος έκδοσης: 2010Συγγραφέας: Μπαμπινιώτης, Γεώργιος, 1939- & Νανόπουλος, ΔημήτρηςΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΚαστανιώτηΓλωσσολογία, Φιλοσοφία της γλώσας, Κοσμολογία και σύμπαν, Φυσική

Από την κοσμογονία στην γλωσσογονία
Tιμή Καταλόγου:14.84
Έκπτωση:19%
Τελική Τιμή:12.00€

Το προϊόν αυτής της συζήτησης ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και μια επιστημονική απόλαυση και για τους δύο. Και το κυριότερο: ήταν μια αποκάλυψη, που επιβεβαίωσε την αρχική μας διαίσθηση για ένα `συνεχές` (continuum) της γνώσης που δικαιώνει μια κοινή επιστημονική στάση και των δύο μας ενάντια στον κατακερματισμό της γνώσης. Η συζήτηση, όπως καταγράφεται πλέον εδώ, μας έπεισε αμετάκλητα για την ανάγκη μιας `ολιστικής θεώρησης` της γνώσης στη συμπληρωματική σχέση που διέπει τους ποικίλους χώρους διερεύνησης `του σύμπαντος κόσμου` με επίκεντρο τον άνθρωπο. Διαπιστώσαμε ουσιαστικές σχέσεις και θαυμαστές παραλληλίες, που αναδεικνύονται μέσα από τη συζήτηση και που εξικνούνται από τη `σκέψη` και τη `γλώσσα` του ανθρώπου μέχρι τον `φυσικό κόσμο` ο οποίος μας περιβάλλει, από τον `εγκέφαλο`, τα `γονίδια`, τον κόσμο των `εννοιών` και των `συναισθημάτων` μέχρι τους `φυσικούς νόμους`, τα `ελάχιστα συστατικά` (κβάντα φωτός, quark, ηλεκτρόνια, ποζιτρόνια, φωνήματα, μορφήματα, φθόγγους) και βασικές ακόμη αρχές που διέπουν την εξέλιξη του σύμπαντος. Έτσι αβίαστα μέσα από τη `συν-ζήτηση` της αλήθειας σε ορισμένους καίριους χώρους αναπτύχθηκε ένας προβληματισμός για αισθητές παραλληλίες ανάμεσα στη γένεση του κόσμου και τη δημιουργία της γλώσσας, ανάμεσα στην `κοσμογονία` και τη `γλωσσογονία`, που κρίναμε ότι μπορεί να είναι και ο τίτλος της συζήτησης μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το θέμα αυτό μονοπωλεί το περιεχόμενο του διαλόγου, ο οποίος απλώνεται πολύ πιο πέρα, σ` ένα μεγάλο πλήθος θεμάτων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 205
Θέματα: Γλωσσολογία, Φιλοσοφία της γλώσας, Κοσμολογία και σύμπαν, Φυσική
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα