Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Το ναυτικό του Μεσολογγίου τον 18ο αιώναΚωδικός: 978-960-8461-43-7Έτος έκδοσης: 2005Συγγραφέας: Βλασσόπουλος, Νίκος Σ.Εκδοτικός οίκος: Τζέι & Τζέι ΕλλάςΕλλάδα, Βιομηχανίες θαλάσσιας μεταφοράς

Το ναυτικό του Μεσολογγίου τον 18ο αιώνα
Τελική Τιμή:13.00€

Οι πόλεις του Μεσολογγίου και Αιτωλικού, δεν φημίζονταν ποτέ για τη μεγάλη τους ναυτιλία. Πάντοτε ξέραμε πως στην πρώτη γραμμή στα χρόνια πριν από την Επανάσταση, ήταν η Ύδρα, Σπέτσες, Ψαρά και το Γαλαξίδι και με μια μικρότερη συνεισφορά από μερικά ακόμη νησιά του Αιγαίου. (. . .) Όμως οι πληροφορίες μας από τα αρχεία της Μάλτας, Λιβόρνου, Σενεγάλλιας, Βενετίας και Μασσαλίας, μας λένε πως γύρω στα 1740 ξεκίνησε η Λιμνοθάλασσα με μια μεγάλη ναυτιλία, που μόνο με τα Ιόνια Νησιά μπορούσε να συγκριθεί. Επί 30 χρόνια, μέχρι την επιδρομή των πειρατών, η ναυτιλία της Λιμνοθάλασσας μεγαλούργησε. Οι πληροφορίες του αρχείου της Μάλτας, μας κατέπληξαν και για πρώτη φορά τις παρουσιάζουμε. (. . .) Καταγράψαμε όλες τις λεπτομέρειες των σκαφών αυτών, τα φορτία τους και ό,τι άλλες πληροφορίες βρήκαμε στα αρχεία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 182
Θέματα: Ελλάδα, Βιομηχανίες θαλάσσιας μεταφοράς
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα