Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ευρωατλαντικές σχέσειςΚωδικός: 978-960-7803-07-8Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Αρβανιτόπουλος, Κωνσταντίνος Π. & Ήφαιστος, ΠαναγιώτηςΕκδοτικός οίκος: ΠΟΙΟΤΗΤΑΕυρώπη, Διεθνείς σχέσεις

Ευρωατλαντικές σχέσεις
Tιμή Καταλόγου:21.28
Έκπτωση:16%
Τελική Τιμή:17.90€

Το ανά χείρας βιβλίο επιχειρεί να ερμηνεύσει τις ιστορικές και πολιτικές συνιστώσες του ευρωατλαντικού χώρου. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ευρωατλαντικές σχέσεις έχουν ως κεντρικό πυλώνα την Ατλαντική Συμμαχία και είναι ο άξονας του μεταπολεμικού διεθνούς συστήματος. Οι σχέσεις Αμερικής-Ευρώπης εξετάζονται σχετικά με τους γεωπολιτικούς και τους γεωστρατηγικούς παράγοντες που διαμόρφωσαν το θεσμικό, πολιτικό και στρατηγικό πλαίσιο του ευρωατλαντικού χώρου. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο της αμερικανικής και της βρετανικής στρατηγικής στην οικοδόμηση των Ατλαντικών θεσμών μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ανάλυση εξετάζει τους βασικούς σταθμούς που σφράγισαν την εξέλιξη των ευρωατλαντικών σχέσεων μέχρι και τα πρόθυρα του 21ου αιώνα. Μεγάλο μέρος της ανάλυσης ιχνηλατεί τη μεταρρύθμιση του συστήματος κατά τη διάρκεια της μεταψυχροπολεμικής εποχής. Επίσης, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η μετεξέλιξη του συστήματος επηρέασε την Ευρωπαϊκή Αμυντική ταυτότητα και τη θεσμική-πολιτική μετεξέλιξη της Ατλαντικής Συμμαχίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Βιβλίο
Σελίδες: 284
Θέματα: Ευρώπη, Διεθνείς σχέσεις
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα